Rukometaši Izviđača CO imaju priliku osvojiti duplu krunu u BiH. Nakon što su osvojili prvenstvo, u vikendu pred nama skauti idu na završnicu Kupa BiH, gdje će se u subotu 27. maja od 17.30 sati sastati sa ekipom Hercegovine iz Nevesinja.

  • Rezultatski sigurno jesmo zadovoljni, jer smo osvojili prvenstvo. Ali je moglo biti puno bolje, no s obzirom na ozljede nije ispalo do kraja kako smo priželjkivali. I ako bih nešto izuzeo volio bih da su nas te ozljede zaobišle bez obzira na sve. Nije valjda cilj samo pobjeđivati, nego je cilj i biti zdrav i pobjeđivati, ističe Toni Čolina, šef stručnog štaba Izviđača za zvaničnu stranicu Rukometnog saveza BiH.

Njegova ekipa je favorit pred sutrašnji duel.

  • Sigurno smo po tabeli favoriti, a i reakcija na treningu, te posljednja utakmica u ligi dokazali su nam da smo se digli. Jer ono je bilo tragikomično šta smo prikazali protiv Hercegovine i Goražda. Bliži se taj susret, vjerujem da ćemo biti maksimalno na meču i probat ćemo pokazati svoj najbolji rukomet, ističe Čolina, te apostrofira najveće prijetnje po njegov tim iz tabora rivala:
  • To su golman Polić, srednji bek Tomić, uz Ivanovića, te odličnog egzekutora Dželilovića, a imaju i jako dobre pivote.

Progonzirao je trener Izviđača i drugi susret polufinala između Vogošće i Slobode.

  • Veliki ulog, napeta utakmica, bit će teško za oba tima i spretniji će sigurno pobijediti. Veliki je ulog za obje ekipe, za obje uprave, jer mi smo osvojili prvenstvo, a oni se nadaju da mogu osvojiti Kup, veliki je to pritisak, bit će zanimljivo.

Other Articles

Translate »