Rukometna sezona u Bosni i Hercegovini bit će završena ovog vikenda, kada je na rasporedu Final four Kupa BiH. Domaćin završnice najmasovnijeg takmičenja je Rukometni klub Vogošća, koja F4 organizuje u saradnji sa Rukometnim savezom Kantona Sarajevo.

U prvom polufinalu u subotu (27. maj) od 15 sati sastaju domaćin Vogošća i tuzlanska Sloboda, dok će od 17.30 sati igrati prvak BiH Izviđač i Hercegovina iz Nevesinja. Finale je na rasporedu u nedjelju od 17 sati.

U najavi susreta protiv Slobode, trener Vogošće Senad Skopljak u izjavu za zvaničnu stranicu Rukometnog saveza BiH ističe da će njegova ekipa dati sve od sebe.

  • Što se tiče polufinalne utakmice sa Slobodom, izuzetno cijenimo našeg rivala. Znamo da se radi o ekipi, koja radi na vrhunskom i profesionalnom nivou, sa desetinom igrača, koji imaju izraženu kvalitet. Mi ćemo dati sve od sebe, igramo na domaćem terenu. Mislim da ni jedna od ekipa nije favorit, smatram da će odlučiti jače odbrane i odbrane golmana. Utakmica će sigurno biti nezvjesna do kraja i mišljenja sam da bi nam više odgovarao Izviđač u polufinalu, nego Sloboda, jer ona u Kupu “vadi” sezonu, pošto se nisu plasirali na poziciju koju su zamislili. Oni će ići svim snagama na ovaj kup, ali i mi ćemo odgovoriti istom mjerom. Pripremali smo se taktički za duel sa Slobodom, dobili smo ih dva puta u prvenstvu i nadam se da će nas Bog nagraditi za ovaj težak put koji smo prošli kroz takmičenje (rivali su bili Sloga Doboj, Konjuh i Leotar op.a) da bismo došli do Final foura, rekao je Skopljak.

Njegova ekipa je ove sezone nadmašila očekivaja i ciljeve, te je takmičenje u BH Telecom Premijer ligi BiH okončala na 2. mjestu.

  • Ovo je nova ekipa, koja se uigravala u hodu. Krenuli smo u startu bez šest igrača, koji su nas napustili. Izuzetno sam zadovoljan, pokazali smo da igramo najbolju odbranu, to pokazuje najmanje broj primljenih golova. Mislim da smo zaslužili drugo mjesto izuzetnom borbenošću i kvalitetom igre. Bilo je utakmica, koje smo odigrali na vrhunskom nivou, a bilo je utakmica protiv slabijih rivala, gdje smo pokazali svu snagu koju posjedujemo. U novo prvenstvo ćemo ući sa velikim iskustvom i pokušat ćemo da u ovom prvenstvu, koje dolazi od jeseni idemo na najveći plasman, istakao je Skopljak.

Other Articles

INFORMACIJA ZA JAVNOSTNOVOSTI
Translate »