Anica Gudelj, golmanica rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i članica rumunske ekipe Corona Brasova, najbolja je rukometašice naše zemlje za sezonu 2023/24.

S obzirom na to da je Anica dobila ubjedljivo najveći broj glasova trenera i kapitena klubova Premijer lige BiH za rukometašice, ukupno 21 bod, nismo organizovali glasanje publike, jer je nemoguće bilo da iko stigne Anicu po broju bodova. Anica je tako odbranila titulu najbolje, jer je i za sezonu 2022/23. u Izboru najboljih rukometašica, rukometaša i trenera Rukometnog saveza Bosne i Hercegovina osvojila prvo mjesto.

Drugo mjesto dijele Edina Demića i Armina Isić sa po sedam bodova, a iza njih su Damljana Bošnjak i Desire Kolašinac sa po četiri boda. Ana Vrančić osvojila je dva.

Autorska prava na objavljeni sadržaj polaže Rukometni savez Bosne i Hercegovine. Preuzimanje teksta i/ili izjava iz ovog teksta dopušteno je isključivo uz navođenje RSBiH kao izvora uz direktnu poveznicu na izvorni sadržaj na www.rsbih.ba, te uz poštivanje integriteta izvornog sadržaja.

Other Articles

Translate »