U prvih 10 minuta igralo se većinom gol za gol, a Leotar je na isteku 11. minute poveo sa dva razlike (7:5). Četiri minute kasnije bilo je tri razlike (10:7), pa je trener Konjuha Davor Kadić pozvao minutu odmora. Time out je probudio Konjuh, koji pravi seriju od 3:1 i smanjuje na 10:11. Do kraja poluvremena Leotar je sačuvao prednost i na odmor otišao sa vodstvom od dva gola, bilo je 15:13.

U prvih 15 minuta nastavka Konjuh je uspio da izjednači rezultat na 23:23, a onda je uslijedila serija od šest minuta bez gola na obje strane. Tu seriju prekinuo je Leotar na krilima Pavičića, koji uspijeva za dvije minute napraviti seriju od 3:0 i povesti sa 26:23 u 54. minuti. Imao je Konjuh napad za minus jedan, pri rezultatu 25:27, ali su pogriješili Živiničani i Leotar odlazi na 28:25. Osmanhodžić je na četiri minute do kraja smanjio na 28:26, a Stanković sa sedam metara pogađa za 29:26.

Eldar Musić je smanjio na 29:27 dvije i po minute do kraja, Stanković promašio, te je Konjuh imao novi napad za minus jedan, ali minutu i četiri sekunde do kraja. Tada je trener Kadić pozvao time out, a nakon minute odmor šut Buinenka brani Knežević i 55 sekundi do kraja Leotar je imao dva gola viška, a sve je riješio Marko Parežanin, koji je na 30 sekundi do kraja pogodio za konačnih 30:27.

Vladimir Stanković je predvodio Leotar sa osam pogodaka, a Aleksandar Milojević je dodao pet. U taboru Konjuha Nermin Smajić je postigao osam, a Aid Selimović šest pogodaka.

Leotar će u finalu igrati protiv pobjednika duela Borac m:tel – Gračanica.

Other Articles

Translate »