U prvoj utakmici 2. kola EHF European cupa rukometaši Gračanice su na svom terenu savladali ekipu HC Baki iz Azerbejdžana rezultatom 33:17. Već od starta je bilo je jasno da je bh. predstavnik bolji tim, a prednost je samo rasla. Najefikasniji u redovima Gračanlija bio je Siniša Dragičević sa sedam pogodaka, dok Azer Musić i Omer Mehmedović dodali po pet. Maid Džanbegović je sakupio 12 odbrana, a procenat uspješnosti mu je bio 44 posto. Kod gostiju je igrač meča bio golman Huseyn Gafarov sa 16 odbrana i procentom uspješnosti od 32,65 posto. Gračanica svoj revanš igra sutra, također na svom terenu.

Izviđač je poražen na gostovanju u Slovačkoj od ekipe Povazska Bystrica rezultatom 25:34. Domaće su do pobjede vodili Peter Jurak i Martin Briatka sa po šest golova, dok je golman Ladislav Kovacin sakupio 14 odbrana i imao procenat uspješnosti od 36,84 posto. Kod Izviđača je najefikasniji bio Diano Ćeško sa sedam golova, dok su Ivano Pavlović i Filip Vujović dodali po četiri.

Borac je poražen od ekipe RD Riko Ribinica sa 19:40. Ivan Laljek je predvodio Slovence do pobjede sa devet golova, dok je Leon Ljevar dodao sedam. Kod Borca je najefikasniji bio Miloš Nježić sa pet golova, dok je Ognjen Kalamanda dodao četiri.

Izviđač i Borac svoje revanše igraju naredne subote.

Other Articles

Translate »