Odigrane su četiri utakmice 8. kola BH Telecom Premijer lige BiH. U derbiju kola Leotar je pobijedio Vogošću sa 32:29. Na odmoru su domaći imali 14:12, a većinom su tu prednost od dva gola imali i u nastavku. Na kraju su uspjeli sačuvati prednost, te su slavili pobjedu. Sjajni Marko Parežanin je postigao osam golova za Trebinjce, a Đorđe Babić je dodao šest. Kod Vogošće je Elis Memić pogađao šest puta, a Nikola Grujić i Ermin Ombaša su dodali po pet golova.

Krivaja je kao gost pobijedila ekipu Bosne Ekoenergija, a rezultat je glasio 29:24 za tim iz Zavidovića. Bosna je bolje otvorila susret imala prednost, a nakon Bosninih 9:7, uslijedila je sjajna serija Krivaje od 9:2 i vodstvo od 16:11. Na odmor je Krivaja otišla sa vodstvom od 19:13. U prvih deset minuta nastavka domaći su bili bez gola, pa je Krivaja serijom od 6:0 otišla na 24:13 i činilo se da je meč riješen. No, onda je Bosna fenomenalno uzvratila, napravila seriju od 11:3 i smanjila na 24:27. Imala je Bosna i kontru za minus dva, ali je promašila, pa su gosti potom mirno priveli meč kraju. Kkod Krivaje je najbolji bio golman Jasmin Hadžihasić sa 20 uspješnih intervencija, a Sedžad Abdurahmanović i Amar Amitović su postigli po šest golova za tim iz Zavidovića. Kod Bosne je Irhad Alihodžić imao 16 odbrana, a Emrah Jamaković i Enes Skopljak su postigli po pet golova.

Maglaj je na domaćem terenu pobijedio ekipu Gradačca sa ubjedljivih 39:28. Sve je bilo riješeno u prvom dijelu, kada su domaći vodili sa 18:11. Najefikasniji kod Maglajlija bili su Nedim Hadžić i Emir Bajraktarević sa po šest golova, dok su Amar Kendić i Boris Bosić dodali po pet. Kod Gradačca su najbolji bili Kerim Torlaković, Luka Đorđević i Edvin Dželilović sa po pet golova.

Hercegovina je kao gost pobijedila Kakanj sa 32:28. Prvi dio završen je neriješeno (17:17), a u nastavku su gosti prelomili susret. Vladimir Tomić je bio najbolji pojedinac Hercegovine sa osam golova, dok je Keyn Zlatić dodao sedam. U redovima Kaknja Benjamin Hrustić je pogađao osam puta.

Other Articles

Translate »