U derbiju 10. kola BH Telecom Premijer lige BiH rukometaši Izviđača Central osiguranje pobijedili su Vogošću rezultatom 37:30 i tako sačuvali prvo mjesto na tabeli, te ostali jedina neporažena ekipa u novoj sezoni elitnog ranga bh. rukometa.

Luka Bubalo je predvodio skaute sa osam pogodaka, dok su Milan Vukšić i Ivano Pavlović dodali po pet. Kod Vogošće su Nikola Grujić i Elis Memić postigli po sedam pogodaka.

Leotar je iskoristio poraz Vogošće, te se vratio na 2. mjesto, a savladao je Konjuh na domaćem terenu sa 35:31. Vladimir Stanković je postigao 11 golova za Leotar, a Aleksandar Milojević je dodao osam. U redovima Konjiha Arsenije Bubić je bio najefikasniji sa pet pogodaka.

Gračanica je na domaćem terenu pobijedila Maglaj rezultatom 31:25. Gračanlije je do pobjede vodio Stefan Trkulja sa devet pogodaka, a Omer Mehmedović je dodao osam. U redovima Maglaja Nedim Hadžić je pogađao 10 puta.

Dobojska Sloga je kao gost pobijedila Borac m:tel u Banjaluci sa 25:23. Goste je do pobjede vodio Vladan Đurđević sa devet golova, a Nemanja Peštić je pogađao četiri puta. U redovima Borca Luka Perić je postigao devet golova.

U vrlo efikasnoj utakmici Sloboda je pobijedila Goražde sa 43:35. Anes Bečić je pogađao čak 16 puta, a Benjamin Čičkušić je dodao 10. U redovima Goražda Emsad Pušilo je pogađao 13 puta.

Iskra je u Bugojnu pobijedila ekipu Krivaje sa 32:28. David Kondić i Lazar Janković su pogađali po osam puta. Kod Krivaje je Deni Velić postigao isti broj pogodaka.

Visočka Bosna Ekoenergija je na svom terenu pobijedila Hercegovinu iz Nevesinja sa 34:29. U redovima Bosne briljirali su Emrah Jamaković sa 15 i Enes Skopljak sa 10 golova. Kod Hercegovine su Darko Dragović i Sava Ražnatović pogađali po šest puta.

Kakanj je upisao prvu pobjedu u sezoni, a na svom terenu je pobijedio Gradačac sa 29:28. Benjamin Hrustić je postigao deset pogodaka za Kakanj, a Mirza Dervenčić je dodao šest. Kod Gradačca je Edvin Dželilović postigao 11 golova.

Rezultati 10. kola BH Telecom Premijer lige BiH za rukometaše

Borac m:tel – Sloga 23:25
Gračanica – Maglaj 31:25
Kakanj – Gradačac 29:28
Sloboda – Goražde 43:35
Bosna Ekoenergija – Hercegovina 34:29
Leotar – Konjuh 35:31
Iskra – Krivaja 32:28
Izviđač – Vogošća 37:30

Other Articles

KLUBOVINOVOSTI
Translate »