Odigrana su četiri zaostala susreta 8. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine. Izviđač se vratio na prvo mjesto na tabeli, a kao gost je pobijedio Iskru rezultatom 34:27. Skauti su na odmoru vodili sa 17:14. Reprezentativac BiH Mladen Bošković je bio najefikasniji sa sedam pogodaka, a drugi Zmaj Milan Vukšić, te Berin Keso i Filip Vujović su dodali po pest golova. Kod Iskre je Miloš Čekić pogađao devet puta.

Rukometaši Borca upisali su čevrtu pobjedu u sezoni, a na svom terenu su, nakon preokreta, pobijedili Goražde sa 32:29. Na poluvremenu su gosti vodili sa 17:16. Banjalučane su do pobjede vodili Miloš Nježić sa sedam golova, dok su bh. reprezentativac Vlado Draganić i Ognjen Kalamanda dodali po pet. Kod Goražda je Harun Djana bio najefikasniji sa deset pogodaka.

Sloboda je u komšijskom derbiju pobijedila Konjuh sa 27:21, nakon što je vodila na poluvremenu sa 13:10. U redovima Slobode Anes Bečić je postigao osam golova, dok je kod Konjuha Almir Osmanhodžić pogađao šest puta.

Gračanica je pobijedila dobojsku Slogu sa 29:23. Domaće su do pobjede predvodili Omer Mehmedović i Azer Musić sa po sedam golova. Kod Sloge je Vladan Đurđević pogađao sedam puta.

Other Articles

Translate »