jabuka.tv

Nakon šestog kola Premijer lige BiH za rukometašice ekipe Gruda i Hadžića dijele prvo mjesto, a oba tima imaju po maksimalnih 12 bodova, jer su slavila u svim mečevima dosada.

Grude su ovom kolu gostovale ekipi Krivaje u Zavidovićima i slavile rezultatom 37:24. Gruđanke su meč otvorile serijom 7:2, a u 20. minuti su vodile sa 15:6. Do kraja poluvremena gošće su sačuvale prednost od devet razlike i na odmoru su vodile sa 20:11. Na otvaranju drugog dijela gostujuća ekipa pravi seriju od 6:2 i vodi sa 26:13. Do kraja su Gruđanke rutinski sačuvale prednost i došle do pobjede. Najefikasnija u redovima Gruda bila je Jovana Ilić sa 10 pogodaka, dok je Matea Šumelj postigla devet, a Teodora Petković je dodala šest. U redovima Krivaje Amina Bukvić je pogađala sedam puta.

Hadžićanke su u ovom kolu gostovale Ilidži u kantonalnom derbiju, a konačan rezultat glasio je 28:27 za Hadžiće. Na poluvremenu je Ilidža vodila sa 15:12, ali je u nastavku gostujući tim, u vrlo neizvjesnoj zavšrnici, stigao do trijumfa. Adna Halebić je postigla sedam golova za Hadžiće, Dejana Kulić dodala je šest. Ajla Čajić i Sara Blečić su postigle po pet golova. U redovima Ilidže Jasmina Pavlović je postigla sedam, a Džana Adilagić, Ena Kostić i Naida Škaljić su dodale po četiri.

Rezultati 6. kola BH Telecom Premijer lige BiH za rukometašice

Sloga 2013 – Izviđač 27:34
Knežopoljka – Jedinstvo 31:23
Mira – Zrinjski 26:32
Ilidža – Hadžići 27:28
Krivaja – Grude 24:37

Slobodna ekipa
Borac

Other Articles

Translate »