Anisa Selimović, golmanica RK Hadžići i članica seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine, najbolja je rukometašica u Premijer ligi BiH za sezonu 2023/24.

U 2. Izboru najboljih rukometašica, rukometaša i trenera Rukometnog saveza BiH Anisa Selimović je slavila sa ukupno 23 boda (16 od trenera i kapitena, te 7 od publike na Facebook stanici RSBiH). Anisa je sa ekipom Hadžića osvojila Kup BiH i 2. mjesto u Premijer ligi BiH.

Drugo mjesto osvojila je Ana Petrović, koja je sa ekipom HRK Grude osvojila titulu šampiona naše zemlje, a sakupila je 19 bodova (sve od trenera i kapitena klubova Premijer lige BiH za rukometašice).

Na trećem mjestu je Azra Topčić (ŽRK Krajina) sa 18 bodova (8 od trenera i kapitena i najviše od publike – 10).

Četvrto mjesto zauzela je Dejana Kulić (RK Hadžići (RK Hadžići) sa 16 bodova, a slijede Sarah Hadžiabulić (ŽRK Sloga GV/U) sa 15 bodova, Adna Halebić (RK Hadžići) sa 13, Karla Lovrić (HRK Grude) sa 10, Milana Railić (ŽRK Borac) sa 7…

Iako su svi klubovi dva puta uredno obaviješteni i dobili su formulare za glasanje, samo četiri kluba su poslala su glasove trenera i kapitena (Sloga GV/U, Hadžići, Ilidža i Zrinjski).

Autorska prava na objavljeni sadržaj polaže Rukometni savez Bosne i Hercegovine. Preuzimanje teksta i/ili izjava iz ovog teksta dopušteno je isključivo uz navođenje RSBiH kao izvora uz direktnu poveznicu na izvorni sadržaj na www.rsbih.ba, te uz poštivanje integriteta izvornog sadržaja.

Other Articles

Translate »