Toni Čolina, aktuelni trener RK Izviđač Agram, najbolji je trener bh. rukometa za sezonu 2023/24.

U 2. Izboru najboljih rukometašica, rukometaša i trenera Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine Čolina, koji je sa Izviđačem osvojio šampionsku titulu naše zemlje, slavio je sa ukupno 23 boda (16 od trenera i kapitena klubova u Premijer ligi BiH i 7 od publike na Facebook stranici RSBiH).

Na drugom mjestu je dojučerašnji trener RK Gračanica i aktuelni selektor BiH Damir Doborac sa 17 bodova (14 od trenera i kapitena i 3 od publike), a treće mjesto zauzeo je Dragan Marković, bivši selektor BiH sa 9 bodova (sve od trenera i kapitena). Četvrti je Irfan Smajlagić, također bivši selektor BiH i aktuelni osvajač Kupa BiH sa ekipom Borca, koji je sakupio osam bodova (7+1).

Iako su svi klubovi dva puta uredno obaviješteni i dobili su formulare za glasanje, samo šest klubova je poslalo svoje glasove trenera i kapitena (RK Leotar, RK Borac m:tel, RK Vogošća, RK Izviđač Agram, RK Hecegovina, RK Krivaja).

Autorska prava na objavljeni sadržaj polaže Rukometni savez Bosne i Hercegovine. Preuzimanje teksta i/ili izjava iz ovog teksta dopušteno je isključivo uz navođenje RSBiH kao izvora uz direktnu poveznicu na izvorni sadržaj na www.rsbih.ba, te uz poštivanje integriteta izvornog sadržaja.

Other Articles

Translate »