Alma Hadžović najbolja je trenerica u ženskom rukometu u BiH.

Ona je slavila u 2. Izboru najboljih rukometašica, rukometaša i trenera Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Aktuelna trenerica RK Hadžići, iza koje je sezona u kojoj je osvojila Kup BiH i 2. mjesto u Premijer ligi BiH, osvojila je prvo mjesto po broju glasova trenera i kapitena klubova Premijer lige BiH, te glasova publike sa ukupno 22 boda (15 treneri i kapiteni i 7 publika).

Na drugom mjestu je Zlata Zubac, aktuelna trenerica novog-starog šampiona BiH HRK Grude, sa 15 osvojenih bodova (svi bodovi od trenera i kapitena).

Treće mjesto osvojio je trener ŽRK Krivaja Adnan Bašić sa 7 bodova (4 treneri i kapiteni i 3 publika), a četvrti je Ivan Lovrić sa 6 bodova (5 treneri i kapiteni i 1 publika).

Nikola Bijelić (ŽRK Borac) je osvojio 4 boda, Ivana Mlakić 3, a Slađana Topić 1.

Iako su svi klubovi dva puta uredno obaviješteni i dobili su formulare za glasanje, samo četiri kluba su poslala su glasove trenera i kapitena (Sloga GV/U, Hadžići, Ilidža i Zrinjski).

Autorska prava na objavljeni sadržaj polaže Rukometni savez Bosne i Hercegovine. Preuzimanje teksta i/ili izjava iz ovog teksta dopušteno je isključivo uz navođenje RSBiH kao izvora uz direktnu poveznicu na izvorni sadržaj na www.rsbih.ba, te uz poštivanje integriteta izvornog sadržaja.

Other Articles

Translate »