Sezona u ženskom rukometu u Bosni i Hercegovini će biti gotova ovog vikenda, kada je na rasporedu završnica Kupa BiH. Domaćin završnice je RK Hadžići, koji istu organizuje zajedno sa Rukometnim savezom Kantona Sarajevo. U prvom polufinalu u subotu od 17 sati sastaju se HRK Grude i ŽRK Izviđač, a u drugom polufinalu isti dan od 20 sati igraju RK Hadžići i ŽRK Borac. Finale je na rasporedu u nedjelju (21. maja) od 17 sati.

Rukometašice Grude suvereno su osvojile BH Telecom Premijer ligu BiH, ostvarivši 20 pobjeda u isto toliko mečeva.

  • Kad smo ušli u sezonu ušli smo sa namjerom da odigramo što bolje, da budemo što bolje iz utakmice u utakmicu. Bilo je nekoliko ekipa, koje su također kao i mi imale dobre sastave, Borac, Hadžići, Izviđač, ali poslije prvog dijela prvenstva, u kojem smo pobijedile sve utakmice to nam je dalo dodatni vjetar u leđa. Prvenstvo je dugo, u nekim klubovima su se dogodile neke povrede. Mi smo ostale zdrave cijelu sezonu, a to je jako bitno jer sve ekipe imaju mali roster igračica. I kao što rekoh taj prvi dio prvenstva dao nam je vjetar u leđa za drugi. Već duže vremena kod nas su postavljene stvari da je svaka utakmica bitna, da svakog rivala poštujemo, pa nema opuštanja, a to tako i rezulati pokažu. Možda nekog nekad dobijemo sa više razlike, ali to je zato što svakog protivnika ozbiljno shvatamo, ističe Zlata Zubac, trenerica ŽRK Grude za zvaničnu stranicu Rukometnog saveza BiH.

I uoči završnice Kupa BiH Gruđanke su favoritkinje, s obzirom na sve prikazano.

  • Pokazali smo da igramo isto i kući i na strani. Ne bježimo od uloge favorita, jer je prvenstvo pokazalo kakvi smo. Ali Kup je drugačije natjecanje i u toj jednoj utakmici sve ovisi o trenutnoj formi, što za prvenstvo nije tako. Pitanje je koliko se ko od nas istrošio i koliko će imati volje i želje da uzme Kup. Na nama je da smo favoriti, ali svi imamo iste izglede. Sve ostale su dobre ekipe, jer na jednu utakmicu kad se igra to je stvar trenutne forme, volje i želje. Mi smo se nakon završetka prvenstva proslavili titulu, malo se opustili i sigurno da je teško držati fokus cijelu sezonu. Teško je držati motiv igračica, i vjerujem da će se one truditi kroz tu prvu utakmicu, koja je prvo finale, te da će dati sve od sebe i neka bolji pobijedi, poručila je Zlata Zubac.

Other Articles

Translate »