Selektorica ženske seniorske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Alma Čehajić-Hadžović objavila je spisak igračica na koje računa za predstojeće susrete protiv Grčke u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2023. Naša nova selektorica je pozvala 24 igračice i nada se da će se sve odazvati za predstojeće pripreme, koje će se održati u Cazinu.

  • Mnogo mi znači to što sam imenovana za selektoricu. Ja sam u ovom sportu od svoje 10. ili 11. godine, tako da mi je velika čast što sam sada izabrana na poziciju selektorice. Najiskrenije se nadam da će svi stati iza mene i da ćemo uspjeti zajedno da napravimo iskorak.

Pri sastavljanju spiska selektorica je imala problema, jer su neke vrlo bitne igračice povrijeđene.

  • Moje očekivanje je da sve igračice daju svoj maksmimum, kako bismo ostvarili što bolji rezultat s Grčkom i kako bismo što bolje prezentirali bosanskohercegovački ženski rukomet. Izuzmemo li nastup u pretkvalifikacijama za Evropsko prvenstvo prošle godine, naša selekcija nije imala kontinuitet okupljanja, tako da moramo biti i oprezni. Mene raduje da su igračice, sa kojima sam razgovarala motivisane i da žele da daju sve sve od sebe. Nažalost s nama neće biti Armina Isić, Admira Zvekić i Nikolina Čutura, jer su povrijeđene, što je svakako hendikep za nas. Uvrstila sam na spisak nekoliko mlađih igračica, koje su igrala za juniorsku selekciju naše zemlje, kako bismo uklopili ove igračice sa onim malo iskusnijim. Nadam se da upravo uz to iskustvo i mladost možemo učiniti sve što je najbolje za bh. ženski rukomet u ovom momentu. Igramo u Cazinu, a to je rukometna sredina, pa se nadam da će i podrška biti dobra, te da ćemo uz tu podršku uspjeti zajedno sa navijačima slaviti pozitivan rezultat.

Iako je za pripreme jako malo vremena selektorica Čehajić-Hadžović želi da razmišlja samo o radu i terenu, te pripremi mečeva protiv Grčke.

  • Vremena jeste malo, ali kako je nama, tako je i svima. Nećemo se žaliti, već ćemo dati sve od sebe da se što bolje spremimo.

Naša selekcija je prošle godine u Halkidi igrala protiv Grčke u kvalifikacijama za Euro, a na kraju su Grkinje bile uspješnije, te su slavile rezultatom 29:18. Prije tog susreta BiH je posljednji meč igrala 30. marta 2008. godine protiv Velike Britanije, što potvrđuje da nema kontinuiteta u radu, te zato sada ne treba stavljati pritisak na leđa stručog štaba i igračica.

  • Gledat ću ponovo video sa te utakmice protiv Grčke, ali i susrete Grčke u drugom krugu kvalifikacija za Euro, kada su igrale protiv Nizozemske i Njemačke. Ne znamo u kakvom će sastavu igrati Grčka i to je možda mali problem, ali mislim da će sistem igre biti isti kao prije. Još ćemo tražiti informacija, ali želim istaći da ćemo mi najviše gledati sebe, da ćemo se, ponavljam, pokušati spremiti najbolje moguće i nadam se na kraju slaviti zajedno sa našim navijačima, zaključila je Alma Čehajić-Hadžović.

S njom će u stručnom štabu raditi još jedna legenda bosanskohercegovačkog ženskog rukometa profesorica Sanja Bajgorić.

Other Articles

NOVOSTIREPREZENTACIJA
NOVOSTIREPREZENTACIJA
Translate »