Bosanskohercegovačka rukometna reprezentativka Edina Demić od ovog ljeta nastupa u Španiji. Desni bek našeg nacionalnog tima nosi dres novog španskog prvoligaša ekipe Sporting La Rioja. Demićka je ranije u karijeri igrala za Lokomotivu Mostar, Lokomotivu Zagreb, Grude i Hadžiće. U razgovoru za zvaničnu web stranicu Rukometnog saveza BiH Edina Demić ističe da se još navikava na novu sredinu.

  • Na Španiju se još uvijek postepeno navikavam, ovo moj prvi inostrani angažman tako da još uvijek traje faza privikavanja na sve, nova okolina, ljudi, jezik. Također, pored toga još traje i proces prilagođavanja ekipi, ali sam zadovoljna kako teku stvari i vjerujem da će iz utakmice u utakmicu to izgledati bolje. Klub od ove sezone igra najviši rang takmičenja u Španiji, tako da nam svima treba taj proces prilagodbe na novu ligu. Ekipa je imala dosta promjena u igri tokom ljeta, a i to utječe na same rezultate. Moramo se još bolje upoznati na terenu, da se što bolje uigramo. To nije lagan proces, ali vjerujem u svoj tim i vjerujem da ćemo kao tim rasti. Što se tiče ambicija, kao što sam već rekla, klub je od ove sezone u eliti, i svakako da je prvi cilj izboriti opstanak. Ali moram istaći da je konkurencija izuzetno jaka i neće biti lako, ali borit ćemo se i nadam se uspjeti da ostvarimo taj zadani cilj, govori Edina Demića.

Ona je dio naše reprezentacije koja će se početkom narednog mjeseca sastati sa selekcijom Grčke u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2023. godine. naš tim se okuplja nakon 16 mjeseci i pretkvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine.

  • Sretna sam jer smo opet na okupu. Jesmo propustili nekoliko EHF sedmica, ali sada treba da se skoncentrišemo na ovo sto je ispred nas i da ovih nekoliko dana koji su ispred nas pokušamo iskoristiti i spremiti se na najbolji mogući način. Meni, kao i svakom sportisti, naravno da je velika je čast igrati za reprezentaciju, intoniranje himne pred utakmicu izaziva osjećaj koji se riječima opisati ne može, govori naša rukometašica.

Ona se na kraju osvrnula na susrete protiv Grčke, 3. i 5. novembra u Cazinu.

  • Ne znamo u kakvom sastavu dolaze Grkinje, ali mislim da mi trebamo gledati sebe i šta mi možemo. Najbitnije je da mi damo sve od sebe, da pružimo maksimum, da djelujemo kao tim i da budemo skoncentrisane na ono što mi možemo dati na tim mečevima. Vjerujem da ćemo se, ako budemo dale maksimum, na kraju radovati. Drago mi je da igramo u Cazinu, nadam se da će publika doći u što većem broju da nas podrži i da nam bude vjetar u leđa, zaključila je Edina Demić.

Other Articles

NOVOSTIREPREZENTACIJA
KLUBOVINOVOSTI
Translate »