Tuzla će biti domaćin, a Vlada Tuzlanskog kantona podržat će odigravanje druge utakmice baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo u rukometu, dogovoreno je na današnjem sastanku premijera Tuzlanskog kantona Irfana Halilagića i ministra kulture, sporta i mladih TK Damira Gazdića, sa v.d. generalnim sekretarom Rukometnog saveza BiH Nedimom Arnautovićem i potpredsjednikom Upravnog odbora RSBiH Nedimom Musićem.

Podsjećamo, u baražu će reprezentacija Bosne i Hercegovine snagu odmjeriti sa reprezentacijom Portugala. Prva utakmica igra se 9. maja u Porugalu, a uzvratna je 12. maja u 17 sati u SKPC Mejdan u Tuzli.

  • Tuzla će u maju ponovno biti sportski centar Bosne i Hercegovine. Prije svega očekujemo i želimo našim reprezentativcima da u Portugalu ostvare povoljan rezultat, a što će biti uvertira i dodatan podstrek za punu dvoranu i izuzetnu navijačku atmosferu u Mejdanu. Vlada Tuzlanskog kantona je uvijek bila i biti će pouzdan partner svim našim reprezentativnim selekcijama, tako da s radošću prihvatamo da pomognemo održavanje ove utakmice, kazao je Halilagić i dodao:
  • Situacija je takva u društvu i ovakvi sportski susreti su nam prilika da još snažnije iskažemo naš partiotizam.

Premijer TK je i dodao da će utakmica biti prilika da još masovnije istaknemo naše zastave i plavo žute bosanskohercegovačke boje, te je izrazio nadu da ćemo nakon te druge utakmice baraža zajedno slaviti odlazak Bosne i Hercegovine na Svjetsko prvenstvo koje će iduće godine biti održano u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj.

Iz Rukometnog saveza BiH poručili su da zahvalni premijeru i Vladi Tuzlanskog kantona na podršci, koja nikada dosada nije izostala. Iz krovne kuće bh. rukometa, također su izrazili nadu da će rezultat biti povoljan i da ćemo u Mejdanu svi zajedno napraviti sjajnu atmosferu, po čemu je tuzlanski hram sporta oduvijek poznat.

  • Nikada naša reprezentacija nije bila bez sjajne podrške u Mejdanu i ne sumnjamo da će tako biti i ovaj put. Koristimo priliku da se zahvalimo gospodinu Halilagiću i Vladi TK-a na razumijevanju i podršci, koju uvijek imaju za državnu reprezentaciju, u ovom slučaju rukometnu. Ovakva podrška svima nam je motiv da radimo još jače i bolje da opravdamo ukazano povjerenje, poručili su iz Rukometnog saveza BiH.

Other Articles

Translate »