Teme uključujući rukomet na licu mjesta, korištenje tehnologije i rukomet na pijesku su na dnevnom redu 3. Konvencije šefova suđenja, koja se ovog vikenda održava u Beču.

Sudije iz 40 zemalja okupile su se na konvenciji kako bi razgovarali o nizu pitanja, uključujući osvrt na EHF EURO 2024 za rukometaše i uvid u pripreme za EHF EURO 2024 za rukometašice, krajem ove godine.

Konvencija je počela danas sesijom o EHF-ovom programu za suđenje, koju je vodio George Bebetsos iz EHF Officiating Business Unit, nakon čega slijedi osvrt na ključne zaključke sa EHF EURO 2024 za rukometaše od člana EHF-ovog tehničkog odbora za suđenje (TRC) Oyvinda Togstada. Nakon toga je Jutta Ehrmann vodila prisutne kroz pripreme za EHF EURO 2024 za rukometašice.

Tehnologija je ključna tema na cijeloj konvenciji, a na dnevnom redu su sesije o video-reprizi i razvoju upotrebe tehnologije za suđenja.

Sudije Njemačkog rukometnog saveza Markus Kauth i André Kolb govorit će o osnaživanju rukometnog suđenja na licu mjesta, dok će Marcos Bestilleiro iz Officiating Business Unit voditi sesiju o značaju Programa za mlade sudije.Tom Webb, vanredni profesor Coventry University’s Centre for Business in Society (CBiS) i Fakultetu za biznis i pravo, govorit će o sudijama i zlostavljanju, osvrćući se na ključnu temu koja je bila tema posljednjeg EHF webinara .

Konvencija se završava u subotu dok Jiri Opava iz EHF komisije za rukomet na pijesku govori o EHF-ovom projektu kandidata za sudije za rukomet na pijesku.
Konvenciji prisustvuju ukupno 44 predstavnika iz 40 federacija, uz 12 izlagača.

Predstavnica Bosne i Hercegovine na ovom događaju je EHF i IHF delegatkinja Arijana Vojić Jašarević.

Other Articles

Translate »