Selektor rukometne reprezentacije BiH Damir Doborac je nakon meča sa Portugalom (26:26) iskoristio priliku da se zahvali navijačima naše selekcije, a onda se osvrnuo i na oba meča, pošto su Portugalci na svom terenu slavili sa 29:19.

– Hvala navijačima koji su došli u Tuzlu i pokazali da su navijači naše države i reprezentacije, a ne rezultata. Ako smo ikome bili dužni, to su oni. To ćemo cijeniti u budućnosti. Portugal je bio favorit, to sam rekao i prije ova dva meča, ali nismo se predali unaprijed. Pružam im ruku i čestitam, nama ostaje da popravljamo stvari koje ne valjaju. Ja vjerujem u ove momke, ali imam potrebu da kažem da je ova saradnja s njima je čisto uživanje, to su strašno dobri ljudi i dobri momci koji će u budućnosti davati sve od sebe za naš grb. Dali smo sve od sebe da za jedan dan probamo da budemo bolji na ovom drugom meču. Ovi momci i još nekih četiri-pet igrača su u mom konceptu i viziji te ćemo pokušati da ih pozovemo i da se vidi šta mi od njih tražimo te da li se na njih može računati. Biramo igrače koje želimo da bi igrali, a ne da bi posmatrali utakmicu. Svi imaju moju podršku i treba da budu svjesni toga, kazao je Doborac, pohvalivši debitante Mislava Grgića i Pavla Petrovića.

– Grgić i Petrović su sjajni momci za koje sam znao da će biti pojačanje. Oni jesu doprinijeli u ove dvije utakmice, ali sam siguran da mogu više i da će to pokazati u budućnosti, kazao je Doborac.

Prvi put pred domaćim navijačima reprezentaciju je kao kapiten predvodio Senjamin Burić.

– Od sveg srca se zahvaljujem publici i nadam se da ćemo pokazivati ovakvu borbenost da privučemo što je moguće veći broj ljudi. Sedmoplasiranu ekipu sa posljednjeg SP-a smo sveli na 26 golova odnosno devet golova u drugom dijelu što sve govori. Na početku smo ciklusa, nadam se da će ova ekipa ostati zajedno i da nećemo prepuštati velika takmičenja, kazao je Burić, koji je ponosan što kao kapiten predvodi naš tim.

– Nemam riječi da to opišem, stvarno sam bio presretan kad su me prozvali kao kapiten ovdje. Rekao sam već da želim pomoći mlađim igračima da im pokažem kako se treba predstavljati reprezentacija te vjerujem da ćemo u budućnosti u tome i uspjeti, istakao je Burić.

FOTO: Jasmin Duvnjaković/SPORT1/RSBiH

Other Articles

Translate »