Ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u Cazinu je počela pripreme za susrete pretkvalifikacija protiv Grčke. Naš tim će oba meča igrati u Cazinu – prvi 3. novembra (četvrtak) u 20 sati, a revanš 5. novembra (subota) u 17 sati. Na startu priprema bh. tim se suočio sa problemima, jer su neke igračice otkazale zbog neodložnih obaveza.

Ne kasni niko i sve su zdrave, što je jako važno. Uglavnom što se tiče igračkog kadra, oslabljeni smo neigranjem sedam igračica, koje nisu s nama zbog privatnih, poslovnih i fakultetskih obaveza. To jeste problem i ćao nam je da nisu s nama, ali tako je kako je. Razumijemo njihove obaveze i razloge i okrećemo se pripremi duela sa Grčkom

kaže trenerica u stručnom štabu naše selekcije Sanja Bajgorić.
Rukometna reprezentacija

Plus za naš tim to što je EHF sedmica krenula ranije, pa će naše igračice, koje se okupljaju prvi put nakon 16 mjeseci, imati priliku da se koji dan više spremaju.
Svakako nam ide u prilog to što smo se ranije okupili, ali za ovako velike mečeve je uvijek malo vremena. Ova četiri treninga više će nam da se što bolje pripremimo za izazovne duel protiv Grčke, ističe prof. Sanja Bajgorić, pa nastavlja:

Što se tiče dometa naše ekipe, roster nije mali i to je možda bitna stavka. Ohrabruje i selektoricu i mene da djevojke mogu adekvatno da zamijene jedna drugu. Ako se vratimo na meč protiv Grčke prošle godine, jer sad imamo mnogo više informacija, nego uoči duela prošle godine, očekivanja su da možemo napraviti blagi pomak naprijed, jer nam Grkinje više nisu nepoznanice. Djevojke su shvatile ozbiljnost ovog rada, shvatile su ozbiljnost situacije i nastojat ćemo da odigramo što bolje i pružimo što bolju partiju u Cazinu, uz podršku svih ljudi, koji će doći u dvoranu. Vidi se želja u ekipi, vidi se prisutnost volje i to me svakako raduje.

O Grčkoj naš tim stalno dobija informacije, a ono što je najsigurnije da su Grkinje odigrale prijateljski meč sa Kosovom i slavile sa 30:26.

  • Grkinje su u subotu igrale prijateljski meč protiv Kosova i to je njihova priprema za ovo, što je možda mala prednost u odnosu na nas. Informacije o njima su oprečne – pošto dolaze iz više izvora miješaju se. Ali po analizirat ćemo sastav koji je igrao prošle godine protiv nas i sastav koji je igrao protiv Kosova. Pripremat ćemo se za ta dva sastava, pa ćemo vidjeti. Ono što ja moram istaći da je najbitnije jeste da se baziramo na našu snagu i mogućnosti, da izvučemo maksimum i vjerujem da to može donijeti uspjeh, poručila je Sanja Bajgorić.

Ona je, kao i cijela naša ekipa, zadovoljna uslovima u Cazinu, a očekuje i veliku podršku s tribina.

  • Sjećam se da je Cazin bio domaćin priprema juniorki, a ove godine su organizatori priprema za seniorke – to je pokazatelj da grad živi rukomet, da želi da pomogne reprezentaciji. I mislim da sigurno u ovom dvomeču neče izostati podrška građana Cazina i ostatka BiH.

Other Articles

Translate »