Rukometašice Hadžića osvojile su Kupe Bosne i Hercegovine, nakon što su u finalu pobijedile ekipu Gruda na završnici u Banjaluci. 

Konačan rezultat glasio je 25:24. Činilo se da je susret riješen u 35. minuti, kada su Grude vodile sa pet razlike, ali ekipa trenerice Alme Čehajić Hadžović se nije predala, nego je topila prednost šampionki BiH i došla do 20:20. 

Do kraja meča Hadžićanke su imale po gol prednost, Gruđanke su stizale. U posljednju minutu ušlo se pri rezultatu 25:24 za Hadžiće. Imalo je Grude napad za izjednačenja, promašile su Gruđanke, ali onda Hadžićankama ispada lopta i Grude su dobile novu šansu za neriješeno i da barem izbore sedmerce, ali Hadžići su odigrali sjajnu odbranu, te su stigli do trofeja Kupa BiH. 

Ponovo je briljirala Anisa Selimović, koja je danas sakupila 13 odbrana, a najefiaksnija je bila Anđela Stojanović sa osam pogodaka, dok je Dejana Kulić dodala sedam. 

U taboru poraženih Gruda Matea Šumelj je sakupila 11 odbrana, a Teodora Petković je postigla 10 pogodaka. Ana Petrović je dodala sedam. 

Najbolja golmanica Final foura u Banjaluci je Anisa Selimović (Hadžići), dok je Anđela Stojanović (RK Hadžići) najbolja igračica. Najbolji strijelac turnira je Teodora Petković (HRK Grude).

Foto: Mondo.ba

Other Articles

Translate »