Mladi rukometaši Bijeljine, dječaci rođeni 2009/2010. godine osvojili su prvo mejsto na turniru održanom u Španiji (Lloret de Mar, Barselona). Oni su u finalnom susretu savladali ekipu Esportiu Castelldefels sa više nego ubjedljivih 32:20. Osim toga treba istaći kako je za najboljeg igrača proglašen desni bek tima iz Semberije Pavle Kapor.
Samim time su na najbolji mogući način reprezentovali svoj klub, grad Bijeljinu, našu državu i Rukometni savez Republike Srpske, te Rukometni savez Bosne i Hercegovine. Do šampionskog pehara došli su više nego zasluženo, i igrali su najbolji rukomet. Prvo su u grupnoj fazi ostvarili sve tri pobjede protiv dosta kvalitetnih rivala. Nakon toga su u eliminacionoj fazi bili bolji od B.M. Polinyja sa 39:11, Sant Andreyja sa 26:18, a potom su u polufinalu savladali Villarreal sa 31:30, i to poslije boljeg izvođenja sedmeraca.

Na ovom turniru su nastupile 24 ekipe iz Norveške, Njemačke i Španije, dok su dječaci iz Bijeljine bili jedini učesnici iz BiH.

  • Ponosan sam na momke i siguran sam da će se za njih u godinama koje dolaze tek čuti. Bijeljina treba da bude ponosna na njih, baš kao i na sportske radnike koji ulažu ogromnu energiju kako bi klub napredovao i radio onako kako je ispravno, a to podrazumijeva konstantno unapređivanje rada sa mlađim kategorijama, rekao je trener mladih rukometaša Bijeljine Obrenko Miljković.

Zapažen nastup ostvarili su i dječaci rođeni 2007/2008. godine koji su u grupnoj fazi ostvarili dvije pobjede uz jedan poraz i završili na drugom mjestu iza slavne Barcelone.

Other Articles

Translate »