Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u četvrtom kolu grupe 7 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj u tuzlanskoj dvorani Mejdan u nedjelju sa početkom u 17 sati dočekat će reprezentaciju Kosova.

U srijedu su Zmajevi u Prištini upisali pobjedu rezultatom 25:22. Na pres-konferenciji uoči ovog susreta medijima su se obratili pomoćnik selektora Damir Doborac i reprezentativac Senjamin Burić.

  • Što je najbitnije svi smo zdravi i spremni za sutrašnju utakmicu. Analiziramo utakmicu iz Prištine sa akcentom na našu igru. Imali smo samo jedan zajednički trening pred put u Prištinu, prezadovoljni smo pobjedom. Reprezentaciju Kosova ne smijemo potcijeniti jer su oni dugo na okupu što se i vidjelo u prvoj utakmici. Osvojili smo dva važna boda i sutra moramo ponoviti igru u odbrani, a nadam se da ćemo biti slobodniji u toj tranziciji ili u ofanzivnom dijelu, rekao je Doborac.

Veoma je važno što su svi reprezentativci zdravi, a selektor Irfan Smajlagić fokus u pripremi za utakmicu stavlja na taktički dio.

  • Sretan sam što smo ostvarili prvu pobjedu u kvalifikacijama, ali smo i zadovoljni sa pruženom igrom. Očekujem tešku utakmicu i sutra jer reprezentacija Kosova nije za potcijeniti i mi smo u pripremi gledali njihovu utakmicu sa Slovenijom u kojoj su oni do 50. minuta imali izjednačen rezultat, a znamo da je Slovenija u vrhu evropskog rukometa, kazao je pivot bh. selekcije Senjamin Burić.

Other Articles

Translate »