Počeli su play-off i play-out u BH Telecom Premijer ligi BiH za rukometašice.

U prvom kolu play-offa Grude je na domaćem terenu bilo ubjedljivo protiv Krajine slavivši rezultatom 39:20. Ana Petrović sa devet i Matea Šumelj sa osam su bile najefikasnije kod Gruda, dok je Mia Lugonjić dodala šest, a Karla Lovrić pet pogodaka. U taboru Krajine najefikasnija je bila Dragica Gligorević sa šest pogodaka.

Serijom od 7:0 od 43. do 50. minute Borac je preokrenuo protiv Krivaje i od 16:20, došao do 23:20, te na kraju slavio sa 29:26. Banjalučanke je do pobjede vodila Milana Railić sa devet pogodaka, a Azra Letić dodala je pet. Kod Krivaje je najefikasnija bila Sara Bašić-Salkić sa devet pogodaka, a Amna Mehinagić je dodala pet.

Rezultati 1. kola play-offa: Grude – Krajina 39:20, Borac – Krivaja 29:26. Slobodna ekipa: Hadžići.

Poredak play-offa: Grude 34 boda, Hadžići 32 (-1), Borac 30, Krivaja 23, Krajina 14.

U okviru play-outa Izviđač je na domaćem terenu pobijedio Ilidžu sa 33:27. Lana Jarak je postigla 10 pogodaka, a Matea Nosić i Lukrecija Krstičević su dodale po osam. U taboru Ilidže Alena Latifović i Ajla Alikadić su postigle po devet pogodaka.

Knežopoljka je na svom terenu pobijedila Zrinjski sa 21:18. Jovana Babić je predvodila domaće sa osam pogodaka, a Ljiljana Ćesto je dodala pet. Kod poražene ekipe Ivana Rozić je postigla osam, a Martina Pandža četiri gola.

Rezultati 1. kola play-outa: Knežopoljka – Zrinjski 21:18, Izviđač – Ilidža 33:27. Slobodna ekipa: Sloga.

Poredak play-outa: Knežopoljka 14 bodova, Sloga 12 (-1), Izviđač 12, Ilidža 9, Zrinjski 8.

Autorska prava na objavljeni sadržaj polaže Rukometni savez Bosne i Hercegovine. Preuzimanje teksta i/ili izjava iz ovog teksta dopušteno je isključivo uz navođenje RSBiH kao izvora uz direktnu poveznicu na izvorni sadržaj na www.rsbih.ba, te uz poštivanje integriteta izvornog sadržaja.

Other Articles

Translate »