Rukometaši Izviđača pobijedili su dobojsku Slogu sa 39:36 u susretu 24. kola BH Telecom Premijer lige BiH. Ova utakmica bila je i svečarskog karaktera, jer je Izviđač proslavio titulu. Pehare i medalje desetostrukim prvacima BiH uručili su komesar Premijer lige BiH Zdenko Alpeza i potpredsjednik Vlade FBiH Toni Kraljević.

Ovo je za skaute 10. titula šampiona naše države i zbog toga će dres Izviđača od naredne sezone krasiti jedna zvjezdica koja simbolizuje 10 osvojenih naslova prvaka.
Što se tiče meča, Izviđač je predvodio Ivano Pavlović sa sedam pogodaka, a kod Sloge je Dario Đenadija pogađao devet puta.

U derbiju kola Borac je pobijedio Vogošću sa 26:24. Iako se činilo da će Borac lagano doći do pobjede, jer je imao i po pet golova razlike, Vogošća je u nastavku meča stigla do izjednačenja, ali do preokreta nije mogla, pa su Banjalučani slavili.

Vladan Đurđević i Nedim Hadžić su postigli po sedam golova za Borac. Kod Vogošće je Muhamed Zulfić postigao sedam pogodaka.

U kantonalnom i komšijskom derbiju Gračanica je pobijedila Konjuh sa 39:34. Gračanicu su do pobjede vodili Dino Hamidović i Adi Mehmedćehajić sa po osam pogodaka. Kod Konjuha je Boris Bosić postigao sedam, a Nermin Smajić je dodao šest golova.

Leotar je na domaćem terenu pobijedio Maglaj sa 35:26. Do pobjede Leotar su vodili Đorđe Ratković sa 11, te Marko Parežanin i Đorđe Kukić sa po pet golova. Kod Maglaja je Haso Ćosić postigao sedam golova.

Krivaja je u vrlo zanimljivom duelu na svom terenu pobijedila Goražde sa 33:32. Do pobjede ju je vodio Amar Amitović sa devet pogodaka, dok je kod Goražda Elmir Građan postigao gol manje.

Sloboda se bez problema obračunala sa Čapljinom u gostima i slavila sa 42:28. Tuzlake su do pobjede vodili Enes Skopljak i Haris Buljina sa po osam pogodaka. Kod Čapljine je Fran Pavlović bio najefikasniji sa šest pogodaka.

Rezultati 24. kola BH Telecom Premijer lige BiH za rukometaše: Krivaja – Goražde 33:32, Izviđač – Sloga 39:36, Čapljina – Sloboda 28:42, Gračanica – Konjuh 39:34, Leotar – Maglaj 35:26, Borac – Vogošća 26:24. Slobodna ekipa: Hercegovina.

Poredak: Izviđač 40, Borac 33, Gračanica 29, Leotar 28, Sloboda 26, Vogošća 22, Krivaja 22, Konjuh 22, Sloga 18, Goražde 16, Maglaj 16, Hercegovina 14, Čapljina 2.

Foto: radioljubuski.ba

Autorska prava na objavljeni sadržaj polaže Rukometni savez Bosne i Hercegovine. Preuzimanje teksta i/ili izjava iz ovog teksta dopušteno je isključivo uz navođenje RSBiH kao izvora uz direktnu poveznicu na izvorni sadržaj na www.rsbih.ba, te uz poštivanje integriteta izvornog sadržaja.

Other Articles

Translate »