U polufinalu Kupa BiH za rukometašice ekipa Borca iz Banjeluke će igrati protiv domaćna završnice RK Hadžići. Taj susret igra se od 20 sati u subotu, 20. maja.

Borac je sezonu u BH Telecom Premijer ligi okončao na 3. mjestu.

  • Što se tiče lige, kad podvučemo crtu, vjerujem da smo svi u klubu zadovoljni. Prije svega napredovali smo jedno mjesto, u odnosu na prošlu sezonu. Bilo je tu u toku godine nekih lošijih stvari, mislim na naše utakmice, koje smo mogli dobiti, a vlastitim greškama nismo. Naravno, bilo je tu i dobrih stvari, jer smo u posljednje četiri utakmice uvezali četiri pobjede. Nema razloga da isto tako ne bude i sutra, odnosno i prekosutra u finalu Kupa BiH. Pogotovo, zato što smo sutra nakon duže vremena kompletni. I Lana Lončar se vratila, tako da će sutra i ona imati neku minutažu. Vidjet ćemo kako će to sve izgledati na kraju, kaže za zvaničnu web-stranicu Rukometnog saveza BiH Nikola Bijelić, trener ŽRK Borac.

On ističe da je trenutna forma i Hadžića i Borca jako dobra.

  • Pa realno je što se tiče forme da su obje ekipe, i Hadžići i mi, tu negdje, pogotovo jer je liga završila prije sedam dana. Nikom tu forma nije opala. Vjerujem da i oni imaju istu želju kao i mi, pogotovo oni na domaćem terenu, da se pokažemo u što boljem svjetlu. Iz moje perspektive, ko bude mirnije glave, ko bude pravio manje tehničkih grešaka, mislim da će sutra uzeti pobjedu, istakao je Bijelić.

Foto: Mondo.ba

Other Articles

Translate »