U skladu sa članovima 8, 25. i 26. Propozicija Kup takmičenja RS BiH za takmičarsku sezonu 2023/24,
Komesar takmičenja raspisuje

JAVNI POZIV

Za organizaciju završnih turnira Kup takmičenja u ženskoj i muškoj konkurenciji

 1. Završni turniri Kup takmičenja u obe konkurencije biće održan 25/26.05.2024. godine.
 2. Klubovi i pravni subjekti zainteresovani za organizaciju završnih turnira su obvezni:
 • Osigurati sportsku dvoranu (dva dana) za odigravanje utakmica sa svim neophodnim organizacijskim i tehničkim uslovima.
 • Osigurati smještaj (hotel minimalne kategorije 3 zvjezdice) na bazi punog pansiona ekipama koje su se plasirale u finale, te obrok (dogovorno zavisno o terminima polufinalnih utakmica – ručak ili večera) za 22 osobe po svakoj ekipi.
 • Osigurati smještaj na bazi punog pansiona za sva službena lica ( tri sudiska para, tri delegata- kontrolora, Komesara takmičenja)
 • Izvršiti finasijske obveze za službena lica u skladu sa troškovnikom Premijer liga
 • Osigurati sljedeće nagrade : Pehar za pobjednika Kup-a, 26 medalja („zlatne“) za ekipu osvajača Kup-a i službena lica finalne utakmice, 22 medalja („srebrene)“ za poraženu ekipu finalne utakmice.
 1. Klubovi i pravni subjekti zainteresovani za organizaciju završnih turnira su u mogućnosti ponuditi i posebne nagrade ( novčane nagrade, sportska oprema , sportski rekviziti, posebni smještajni kapaciteti i sl), što će članovi UO RS BiH sagledati prilikom donošenja Odluke o organizatorima završnih turnira.
 2. Javni poziv za sve zainteresirane klubove i pravne subjekte je otvoren do 22.04.2024. god do 15 h.
 3. Svi zainteresirani klubovi i pravni subjekti su svoju službenu prijavu, sa svim pojedinostima, dužni su dostaviti u pisanoj formi (poštom ili ličnim putem u zatvorenoj koverti) na memorandumu kluba ili pravnog subjekta, sa pečatom i potpisom odgovorne osobe na sljedeću adresu :
  Rukometni savez BiH, WOG centar – Jošanička 55 / IV, 71320 Vogošća.
 4. UO RS BiH će na osnovu pristiglih ponuda izvršiti valorizaciju i donijeti Odluku o organizatorima završnih turnira.
 5. Rukometni savez BiH zadržava dio marketinških prava i prava na dodjelu TV prijenosa, što će eventualno biti definirano Ugovorom o organizaciji sa klubom ili pravnim subjektom kome bude dodijeljena organizacija završnog turnira Kup takmičenja.
 6. UO RS BiH će na temelju pristiglih ponuda izvršiti valorizaciju i donijeti Odluku o organizatorima
  završnih turnira.
 7. Rukometni savez BiH zadržava dio marketinških prava i prava na dodjelu TV prijenosa, što će eventualno biti definirano Ugovorom o organizaciji sa klubom ili pravnim subjektom kome bude dodijeljena organizacija završnog turnira Kup takmičenja.

Other Articles

Translate »