U derbiju 19. kola BH Telecom Premijer lige BiH Izviđač je na svom terenu savladao Leotar sa 31:25, a na poluvremenu je vodio sa 16:11. Diano Ćeško je bio najefikasniji kod skauta sa šest, a Marijan Šaravanja i Ivano Pavlović su dodali po pet pogodaka. Vladimir Stanković je za Leotar postigao šest golova.


Drugoplasirana Gračanica je upisala prvu ligašku pobjedu u proljetnom dijelu sezone, a kao gost je savladala Čapljinu rezultatom 36:23. Adi Mehmedćehajić je postigao 10, a Adnan Isaković je dodao šest golova za Gračanicu. Kod poražene Čapljine najefikasniji je bio Dimitrije Kovač sa 10 pogodaka.

Borac je na gostovanju u Goraždu osvojio bod, a konačan rezultat je glasio 27:27. U dramatičnoj završnici oba tima su imala šansu za pobjedu, ali je nisu iskoristili na pravi način. Elmir Građan je bio najefikasniji kod Goražda sa šest pogodaka, a Tarik Žiga je dodao pet. Kod Banjalučana je Nedim Hadžić postigao sedam pogodaka.

Konjuh je nastavio sa sjajnom formom u nastavku sezone, te je na domaćem terenu pobijedio Vogošću sa 30:25. Kenan Hadžiavdić je bio najefikasniji sa osam pogodaka kod tima iz Živinica, dok je kod Vogošće Mahir Burić postigao jedan manje.

Sloboda je u Mejdanu nadigrala ekipu Hercegovine, a slavila je identičnim rezultatom kao i Konjuh (30:25). Enes Skopljak, Marino Gabrieri i Nikola Grubić su postigli po pet pogodaka za Tuzlake. Kod Hercegovine je najefikasniji bio Đorđe Babić sa šest golova.

Vrlo vrijedne bodove upisala je ekipa Maglaja, koja je nakon preokreta pobijedila Krivaju sa 31:30. Kao i obično, najefikasniji kod Maglajlija bio je Edo Mehinagić sa devet pogodaka, dok su u redovima Krivaje Sedžad Abdurahmanović i Faris Čolaković pogađali po osam puta.

Rezultati 19. kola BH Telecom Premijer lige BiH za rukometaše: Maglaj – Krivaja 31:30, Konjuh – Vogošća 30:25, Sloboda – Hercegovina 30:25, Goražde – Borac 27:27, Izviđač – Leotar 31:25, Čapljina – Gračanica 23:36. Slobodna ekipa: Sloga.

Poredak: Izviđač 30 bodova, Gračanica 24, Borac 23, Sloboda 22, Leotar 20, Vogošća 20, Konjuh 20, Krivaja 16, Sloga 15, Maglaj 14, Goražde 12, Hercegovina 10, Čapljina 2.

Foto: Mondo.ba

Autorska prava na objavljeni sadržaj polaže Rukometni savez Bosne i Hercegovine. Preuzimanje teksta i/ili izjava iz ovog teksta dopušteno je isključivo uz navođenje RSBiH kao izvora uz direktnu poveznicu na izvorni sadržaj na www.rsbih.ba, te uz poštivanje integriteta izvornog sadržaja.

Other Articles

Translate »