U okviru 2. kola EHF European cupa rukometašice gurda gostuju ekipi Sao Pedro Sula u Portugalu. Radi se o trenutnom lideru portugalske lige i ekipi koja je prošle sezone završila kao četvrtoplasirana.

Dogovorom dva kluba oba meča igrat će se u Portugalu, a prvi je na rasporedu večeras od 21 sat. Drugi se igra u subotu od 19. Večeras je nominalni domaćin aktuelni šampion BiH HRK Grude.

  • Sve što ste rekli to je tako, prve su u prvenstvu. Njihova liga je dosta jača od naše. Iz iskustva naših klubova koji su igrali protiv portugalskih ekipa, bile su to teške utakmice i mi očekujemo istu takvu. Naše je da igramo. Mi pokušavamo svake godine da odigramo, da ispoštujemo Evropu. Nemamo baš sreće u žrijebu, mogli smo bolje proći. Ono što znamo o njima, jeste da su se za ovu sezonu pojačale sa dvije Brazilke, imaju veće ambicije nego prošle godine. Mi ćemo odigrati najbolje što možemo, tome se nadam. Obje utakmice igrao u Portugalu, nismo mogli drugačije da se dogovorimo, a najskuplja solucija je da jednu igramo u gostima, jednu na našem terenu, pa ćemo obje igrati u Portugalu, kazala je šefica stručnog štaba Gruda Zlata Zubac za Sport1.

Za poštovanje je to što Gruđanke svake godine, bez obzira na sve igraju evropske utakmice i čuvaju rejting bh. ženskog klupskog rukometa.

  • Kao što rekoh, pokušavamo da to ispoštujemo, a istina je da nije lako. Evo i sami znate kakvo je stanje u ženskom rukometu. Žao mi je što nas u tome ne isprati malo i sreća da nekad dobijemo lakšeg rivala. To je naša obaveza, odradimo je svake godine koliko možemo, neovisno što smo često na udaru zbog nekih lošijih rezultata koje postignemo u Evropi. Naša je obaveza da igramo, pa kako bude.

Other Articles

NOVOSTIREPREZENTACIJA
NOVOSTIREPREZENTACIJA
Translate »