U velikom derbiju 2. kola play-offa BH Telecom Premijer lige BiH za rukometašice Grude su kao gošće pobijedile Hadžiće sa 28:22 i tako napravile veliki korak ka odbrani titule prvaka naše domovine. U prethodna dva duela ove sezone Hadžićanke su oba puta slavile, te su se nadale da bi novom pobjedom napravile ogroman korak ka naslovu. Ipak, ovaj put su Grude upisale trijumf i tako sve drže u svojim rukama do kraja sezone. Ana Petrović je predvodila gošće sa devet pogodaka, a Teodora Petković je dodala pet. Kod domaće ekipe Dejana Kulić je postigla sedam, a Amina Hadžiabdić šest pogodaka. 

Ekipa Borca je kao gost pobijedila Krajinu rezultatom 30:28. Milana Railić je postigla šest pogodaka za Borac, a Lana Lončar i Aza Letić su dodale po pet. Kod Krajine je Azra Topčić pogađala 15 puta. 

Rezultati 2. kola play-offa: Krajina – Borac 28:30, Hadžići – Grude 22:28. Slobodna ekipa: Krivaja.

Poredak: Grude 36 bodova, Borac 32, Hadžići 32, Krivaja 23, Krajina 14.

U play-outu je Zrinjski kao domaćin pobijedio Izviđač u hercegovačkom derbiju sa 32:28 i to nakon preokreta, jer su gošće vodile na poluvremenu sa 17:16. Zrinjski je do pobjede vodila Ivana Rozić sa 12 pogodaka, a Nejra Pintul i Martina Pandža su dodale po pet. Kod Izviđača je Matea Nosić postigla 11, a Lana Jarak osam pogodaka. 

Sloga je u Gornjem Vakufu/Uskopju pobijedila Knežopoljku rezultatom 32:23. Sarah Hadžiabulić je predvodila domaće sa devet pogodaka, a Ema Dadić dodala je osam. Kod poražene ekipe Jovana Babić, Nina Burazor i Ljijana Ćesto su postigle po četiri pogotka.

Rezultati 2. kola play-out: Zrinjski – Izviđač 32:28, Sloga – Knežopoljka 32:23. Slobodna ekipa: Ilidža.

Poredak: Sloga 14, Knežopoljka 14, Izviđač12, Zrinjski 10, Ilidža 9. 

Autorska prava na objavljeni sadržaj polaže Rukometni savez Bosne i Hercegovine. Preuzimanje teksta i/ili izjava iz ovog teksta dopušteno je isključivo uz navođenje RSBiH kao izvora uz direktnu poveznicu na izvorni sadržaj na www.rsbih.ba, te uz poštivanje integriteta izvornog sadržaja.

Other Articles

Translate »