U derbiju 13. kola BH Telecom Premijer lige za rukometašice aktuelne osvajačice titule šampiona i Kupa BiH igračice Gruda su kao gošće pobijedile Krivaju sa 32:28. Nakon vodstva Krivaje sa 16:15 u 35. minuti, Gruđanke su napravile seriju od 3:0 i povele sa 18:16, te u nastavku meča čuvale prednost i stigle do bodova. Ana Petrović je bila najefikasnija kod Gruda sa 13 pogodaka, a Matea Šumelj i Teodora Petković su dodale po šest. U taboru Krivaje Jasmina Ćosić je postigla osam, a Amna Mehinagić je dodala pet pogodaka.

Borac je ostao drugi na tabeli, ali je u ovom kolu remizirao u gostima protiv Ilidže rezultatom 24:24. Imale su Banjalučanke prednost sve do 47. minute, a onda je Ilidža drugi put na meču povela, bilo je 19:18. Do kraja meča se igralo gol za gol, obje ekipe su imale po napad za pobjedu, ali je završilo neriješeno. U taboru Ilidže najefikasnija je bila Ajla Alikadić sa osam pogodaka, a Alena Latifović je dodala šest. Kod Borca su Milana Railić, Lara Bjelić i Helena Ćurić postigle po četiri gola.

U meču sa čak 79 pogodaka Hadžići su savladali Slogu iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja sa 45:34 i tako se izjednačile sa Borcem na tabeli. Od starta meča Hadžićanke su nametnule svoj ritam i rutinski stigle do vrijedna dva boda. Ajla Čajić je bila najefikasnija sa devet pogodaka, a Sara Čahtarević i Adna Halebić su dodale po sedam golova. Kod Sloge je Sarah Hadžiabulić postigla 10, Šejla Kasumović je dodala sedam, a Dalila Abazović šest pogodaka.

Krajina je stigla do šest pobjede u sezoni, a savladala je ekipu Knežopoljke rezultatom 34:21. Na poluvremenu je bilo 17:10 i već je bilo jasno da bodovi ostaju u Cazinu. Standardno je kod Krajine najefikasnija bila Azra Topčić, koja je u ovom kolu postigla 15 pogodaka, a Minela Prošić i Adelisa Hušić su dodale po pet. Kod Knežopoljke je Ljiljana Ćesto pogađala sedam puta.

Ekipa Izviđača upisala je tek drugu pobjedu u sezoni, a savladala je Zrinjski sa 29:26. Ključni trenuci meča desili su se od 34. do 36. minute, kada je Izviđač serijom od 3:0 poveo sa 18:14. Do kraja meča prednost domaćih je išla i do šest razlike. Matea Nosić je predvodila Izviđač sa devet pogodaka, a Anđela Boras, Džejla Mešić i Lana Jarak su dodale po pet. U taboru Zrinjskog Martina Pandža je pogađala 11 puta, a Petra Kolobarić je dodala četiri.

Rezultati 13. kola BH Telecom Premijer lige BiH za rukometašice: Hadžići – Sloga 45:34, Krivaja – Grude 28:32, Ilidža – Borac 24:24, Izviđač – Zrinjski 29:26, Krajina – Knežopoljka 34:21.
Poredak: Grude 24 boda, Borac 22, Hadžići 22, Krivaja 17, Krajina 12, Ilidža 9, Knežopoljka 8, Zrinjski 6, Sloga 6, Izviđač 4.

Foto: Arhiva RK Hadžići

Autorska prava na objavljeni sadržaj polaže Rukometni savez Bosne i Hercegovine. Preuzimanje teksta i/ili izjava iz ovog teksta dopušteno je isključivo uz navođenje RSBiH kao izvora uz direktnu poveznicu na izvorni sadržaj na www.rsbih.ba, te uz poštivanje integriteta izvornog sadržaja.

Other Articles

Translate »