U prvom meču osmine finala EHF kupa rukometaši Slobode poraženi su od slovenačke Krke iz Novog Mesta rezultatom 15:19. Kao što i sam rezultat govori Sloboda je igrala odličnu odbranu, jer teško je danas zadržati protivnika ispod 20 pogodaka. Tuzlaci su to uspjeli, ali su zato u napadu bili često gotovo bezidejni. Itekako je posao Slobodi u napadu otežao i golman Jure Blažević koji je sakupio 16 odbrana i imao procenat uspješnosti od 55,17 posto.

Najefikasniji kod Krke bio je Marko Nikolić sa pet pogodaka. Reprezentativac BiH Marko Majstorović postigao je tri pogotka. Kod Slobode je Muharem Milkunić postigao tri gola, a Emir Suhonjić, Haris Buljina i Mirko Mišetić su dodali po dva. Goran Anđelić je u drugom poluvremenu sakupio sedam odbrana i imao je sjajan procenat od 41,18 posto uspješnosti.

Vogošća je kao gost poražena od rumunske ekipe Baia Mare rezultatom 26:36. Vogošća je u ovaj susret ušla bez tri izuzetno važna igrača, pa tako zbog povreda trener Senad Skopljak nije mogao računati na Elisa Memića, Nikolu Grujića i Ibru Jelačića. U toku drugog poluvremena crvene kartone su dobili Mahir Burić i Ermin Ombaša, pa je vogošćanski sastav bio itekako oslabljen.

Trećeplasiranu ekipu rumunske lige predvodio je Milan Kotrc koji je postigao sedam pogodaka, a Tudor Botea je dodao pet. Ermin Ombaša i Kerim Semić su bili najefikasniji kod Vogošće sa po pet pogodaka. Golmani Kenan Mutapčić i Bekir Čordalija sakupili su po četiri odbrane. Revanši se igraju naredne nedjelje.

Foto: Jasmin Duvnjaković/Sport1.ba

Autorska prava na objavljeni sadržaj polaže Rukometni savez Bosne i Hercegovine. Preuzimanje teksta i/ili izjava iz ovog teksta dopušteno je isključivo uz navođenje RSBiH kao izvora uz direktnu poveznicu na izvorni sadržaj na www.rsbih.ba, te uz poštivanje integriteta izvornog sadržaja.

Other Articles

Translate »