U prvom kolu nastavka BH Telecom Premijer lige BiH za rukometaše jesenji šampion Gračanica je poražena na gostovanju od Hercegovine u Nevesinju sa 31:34.

Na poluvremenu su domaći imali četiri gola prednosti (19:15), a u nastavku meča su uspjeli sačuvati prednost i upisati dva vrlo vrijedna boda. Srednji bek Amer Šahinović je predvodio domaće sa 11 pogodaka, a Nikola Andrić je dodao šest. Kod Gračanice je najraspoloženiji bio Omer Mehmedović sa 12 pogodaka. Aktuelni prvak BiH Izviđač je kao gost pobijedio ekipu Maglaja sa 40:30, nakon što je na poluvremenu bilo 18:18. Ivano Pavlović je predvodio skaute sa 10 pogodaka, a Edvin Dželilović je dodao sedam. Aldin Alihodžić je sakupio 11 odbrana. Kod Maglaja je Damir Kadrić postigao 10, a Edo Mehinagić je dodao devet. Ovom pobjedom skauti su preuzeli lidersku poziciju od Izviđača.

U vrlo zanimljivoj utakmici Borac je kao gost slavio na nezgodnom gostovanju u Zavidovićima, gdje je pobijedio Krivaju sa 29:28. Dvadesetak minuta do kraja Krivaja je vodila sa 21:18, ali se gosti nisu predali, nego su serijom od 7:4 došli do izjednačenja na 25:25. U posljednje dvije minute ušlo se pri rezultatu 28:28, a nakon po nekoliko promašaja s obje strane, bolje se snašao Borac, koji golom Vladislava Zalevskog nekoliko sekundi prije kraja dolazi do pobjede. Banjalučane su predvodili Nedim Hadžić i Andrej Klimavec sa po sedam pogodaka, a kod Krivaje je najefikasniji bio Elmas Avdić s istim brojem golova.

Rukometaši Konjuha su kao domaćini pobijedili ekipu Goražda rezultatom 16:13. Živiničane su do pobjede vodili Evgenij Buinenko i Boris Bosić sa po osam pogodaka, a Almir Osmanhodžić je dodao sedam. Emsad Pušilo je bio najefikasniji kod Goražda sa 12 pogodaka.

Rezultati 14. kola BH Telecom Premijer lige BiH: Krivaja – Borac 28:29, Hercegovina – Gračanica 34:31, Maglaj – Izviđač 30:40, Konjuh – Goražde 35:31. Odgođeno: Vogošća – Čapljina, Sloboda – Sloga. Slobodna ekipa: Leotar.

Poredak: Izviđač 22 boda, Gračanica 21, Borac 19, Vogošća 15, Krivaja 14, Konjuh 13, Sloboda 12, Leotar 12, Sloga 11, Maglaj 10, Hercegovina 8, Goražde 7, Čapljina 0.

Autorska prava na objavljeni sadržaj polaže Rukometni savez Bosne i Hercegovine. Preuzimanje teksta i/ili izjava iz ovog teksta dopušteno je isključivo uz navođenje RSBiH kao izvora uz direktnu poveznicu na izvorni sadržaj na www.rsbih.ba, te uz poštivanje integriteta izvornog sadržaja.

Other Articles

INFORMACIJA ZA JAVNOSTNOVOSTI
Translate »