U derbiju 2. kola BH Telecom Premijer lige BiH za rukometaše Vogošća i Izviđač su podijelili bodove, a meč je okončan rezultatom 32:32. Gosti su većim dijelom imali prednost, ali ne više od tri gola, a domaći su stizali i na kraju došli do boda. Imala je Vogošća šut za pobjedu, ali je ostalo neriješeno. Ermin Ombaša je kod Vogošće postigao osam golova, a Haris Đapo je dodao sedam. Edvin Dželilović je bio najefikasniji kod skauta sa 10 pogodaka.

Dobojska Sloga je upisala drugu pobjedu u sezoni, a savladala je ekipu Konjuha u gostima sa 36:33. Stanko Stanković, Bojan Tulendić i Dušan Miličević su postigli po osam pogodaka za Slogu. Isto toliko je za domaće postigao Semir Memić, a Aid Selimović je dodao sedam.

Maglaj je na domaćem terenu savladao Goražde sa 35:30. Domaće je do pobjede vodio Edo Mehinagić sa 10 golova, a kod Goražda je Emsad Pušilo pogađao devet puta.

Krivaja je savladala Slobodu sa 29:28 u vrlo dramatičnoj završnici. Faris Čolaković i Amar Amitović su bili najefikasniji kod domaćih sa po šest pogodaka. Kod Slobode je Marino Gabrieri postigao devet golova.

Gračanica je u Zenici deklasirala Čelik sa 44:29. Goste je predvodio Adnan Isaković sa 10 pogodaka, a Sead Dautović dodao je šest. Kod Čelika su Admir Bjelopoljak i Faris Rujanac postigli po osam pogodaka.

Hercegovina je u Nevesinju savladala ekipu Čapljine sa 26:21. Uroš Zečević je za domaće postigao šest, a Amer Šahinović je dodao pet pogodaka. Kod Čapljine su Smiljan Kolovrat, Nikola Bartolović i Filip Bebek postigli po četiri gola.

Rezultati 2. kola BH Telecom Premijer lige BiH: Krivaja – Sloboda 29:28, Konjuh – Sloga 33:36, Maglaj – Goražde 35:30, Vogošća – Izviđač 32:32, Hercegovina – Čapljina 26:21, Čelik – Gračanica 29:44. Odgođeno: Borac m:tel – Leotar.

Other Articles

Translate »