Rukometni klub Leotar odigrao je prvi evropski meč u historiji i trijumfovao u prvoj utakmici drugog kola EHF European Cupa protiv latvijske ekipe ZRHK TENAX Dobele sa 24:22. Nošen podrškom prepune dvorane “Miloš Mrdić”, trebinjski tim je gostima dopustio da prvi gol postignu tek u devetoj minuti (2:1). Leotar je potom cijelim tokom prvog poluvremena bio u prednosti, koja je najčešće iznosila četiri gola (8:4, 9:5, 10:6, 11:7), sve do 28. minute, kada je Vladimir Stanković iz sedmerca postigao svoj peti gol, da bi odmah potom u narednom trebinjskom napadu pogodio Aleksandar Milojević, za najveću prednost domaćeg tima u dotadašnjem toku utakmice (14:8).

Ipak, nakon 15 minuta igre u nastavku gosti dolaze do preokreta (18:17). Na vrijeme je Leotar prekinuo gostujući nalet, pa je uz sjajnu podršku sa tribina u narednih šest minuta napravio seriju 4:0 i došao do tri gola prednosti (21:18), te do kraja sačuvao prednost.

U domaćem timu briljirao je Vladimir Stanković sa 12 golova, dok se na drugoj strani istakao Maris Versakovs sa sedam golova iz osam šuteva. Revanš susret igra se 21. oktobra od 15 sati u Dobeleu.

Other Articles

KLUBOVI
REGISTRACIJE 13.10.2023.
Translate »