U derbi susretu 2. kola BH Telecom Premijer lige BiH za rukometašice ekipa Hadžića je u gostima pobijedila Borac sa 35:32.

Dejana Kulić je predvodila Hadžićanke sa 12 golova, dok je Sara Blečić dodala devet. U redovima Borca Duška Tintor i Isidora Kršić su postigle po šest pogodaka.

Drugu pobjedu u novoj sezoni upisale su i aktuelne prvakinje iz HRK Grude. Gruđanke su u gostima pobijedile Slogu 2013 rezultatom 34:26. Lea Bošnjak je postigla osam pogodaka za Grude, a Matea Šumelj je dodala sedam. Kod domaće ekipe Jasmina Osmanović je pogađala osam puta.

U hercegovačkom derbiju Izviđač je pobijedio Zrinjski sa 28:27. Elena Cipetić je bila najefikasnija sa 10 pogodaka kod Izviđača, a Ana Petrović je dodala pet. Kod Zrinjskog je Ivana Rozić postigla 11, a Darija Milanović je dodala osam.

Rukometašice Knežopljke su na domaćem terenu pobijedila Krivaju sa 31:25. Domaće je do pobjede predvodila Jovana Gavrilović sa devet pogodaka, a Lara Stanić dodala je sedam. Kod Krivaje je Jasmina Ćosić pogađala osam puta.

Ilidža je kao gost savladala Miru sa 34:22. Naida Škaljić je postgla osam golova, a Melisa Omerović je odala pet. Kod Mire Dragia Gligorević i Vanja Maksimović su pogađale po šest puta.

U ovom kolu slobodna je ekipa Jedinstva iz Brčkog.

Other Articles

Translate »