U velikom derbiju 3. kola BH Telecom Premijer lige BiH za rukometaše Izviđač CO je na svom terenu pobijedio Borac m:tel sa 36:29. Skaute su do pobjede vodili Miloš Kos sa osam i Ivano Pavlović sa pet pogodaka. U redovima Borca najefikasniji je bio Miloš Nježić sa devet pogodaka.

U drugom derbiju ovog kola Leotar je bio ubjedljiv protiv Slobode, te je slavio sa 30:20. Sjajne Trebinjce je do pobjede vodio Marko Parežanin sa sedam pogodaka, a Đorđe Ratković i Ajdin Smajilbegović su dodali po pet. Kod Slobode su Anes Bečić i Benjamin Čičkušić postigli po pet pogodaka.

Gračanica je u Visokom pobijedila Bosnu sa 31:30. Gračanlije su do pobjede vodili Azer Musić i Omer Mehmedović sa po šest pogodaka. Kod Bosne je Faruk Halilbegović postigao osam pogodaka.

Ubjedljivu pobjedu upisala je Vogošća, koja je savladala Maglaj sa 32:17. Adnan Isaković je postigao sedam pogodaka za Vogošćane, a Medin Šestan dodao je pet. Kod Maglaja su Adi Omeragić i Alen Ridžal postigli po tri gola.

Krivaja je na domaćem terenu pobijedila ekipu Sloge sa 36:34. Zavidovićane su do pobjede vodili Faris Čolaković sa devet, te Amar Amitović i Deni Velić sa po sedam pogodaka. Kod Sloge je Danilo Ristić postigao 12 pogodaka.

Konjuh je upisao treću pobjedu u sezoni, a savladao je ekipu Gradačca sa 32:30. Za tim iz Živinica Arsenije Bubić je postigao 11 pogodaka. Kod Gradačca je Luka Đorđević postigao devet golova.

Prvu pobjedu, nakon povratka u elitni rang bh. rukometa, upisala je ekipa Hercegovine, koja je u Nevesinju pobijedila Goražde sa 31:30. Branko Karanović je postigao osam, a Vladimir Tomić je dodao sedam golova za Hercegovinu. Kod Goražda je Tarik Žiga postigao devet pogodaka.

Iskra je u Bugojnu savladala Kakanj sa 35:27. Bugojance je do pobjede vodio Miloš Čekić sa osam pogodaka, a David Kondić i Jovan Todorović dodali su po šest. Kod Kaknja je Benjamin Hrustić postigao šest pogodaka.

Rezultati 3. kola BH Telecom Premijer lige BiH:
Bosna Ekoenergija – Gračanica 30:31

Leotar – Sloboda 30:20

Iskra – Kakanj 35:27

Izviđač CO – Borac m:tel 36:29

Vogošća – Maglaj 32:17

Krivaja – Sloga 36:34

Konjuh – Gradačac 32:30

Hercegovina – Goražde 31:30

FOTO: RK IZVIĐAČ CO

Other Articles

KLUBOVI
jabuka.tv
Translate »