U susretu 10. kola BH Telecom Premijer lige BiH rukometašice Gruda, jesenje prvakinje, pobijedile su Krajinu iz Cazina rezultatom 35:22.
U prvom dijelu gošće su pružile dobar otpor, te su Gruđanke na odmor otišle sa samo golom prednosti (14:13), ali je u nastavku domaća ekipa opravdala ulogu favorita.

Ana Petrović i Lea Bošnjak su predvodile domaće sa po osam pogodaka, a Matea Šumelj dodala je šest. U taboru poražene ekipe Azra Topčić je postigla devet pogodaka.

Borac je na domaćem terenu nadigrao Knežopoljku rezultatom 33:22. Banjalučanke su do pobjede predvodile Lana Lončar i Milana Railić sa po sedam pogodaka, a četiri je dodala Helena Ćurić. Kod Knežopoljke je kao i obično najefikasnija bila Ljiljana Ćesto, koja je ovaj put postigla 10 pogodaka.

Hadžići su na domaćem terenu nadigrali ekipu Izviđača rezultatom 36:25. Ajla Čajić je bila najefikasnija s osam pogodaka, a Sara Ibrica i Sara Čahtarević su dodale po pet pogodaka. U taboru skautica Anđela Boras je bila najefikasnija sa sedam pogodaka.

U derbiju prve runde nastavka šampionata Krivaja je na domaćem parketu pobijedila Ilidžu sa 25:21. Jasmina Ćosić je predvodila Krivaju sa devet pogodaka, a Sara Bašić Salkić i Amna Mehinagić su dodale po šest. Kod Ilidže je Alena Latifović postigla sedam pogodaka, a Almedina Imširević je dodala pet.

Sloga je pred svojim navijačima u Gornjem Vakufu/Uskoplju pobijedila Zrinjski sa 25:20. Sarah Hadžiabulić je bila najefikasnija kod Sloge sa 13 pogodaka. Kod Zrinjskog je reprezentativka BiH Martina Pandža postigla šest, a Ivana Rozić je dodala pet pogodaka.

Rezultati 10. kola BH Telecom Premijer lige za rukometašice: Sloga – Zrinjski 25:20, Borac – Knežopoljka 33:22, Grude – Krajina 35:22, Hadžići – Izviđač 36:25, Krivaja – Ilidža 25:21.

Poredak: Grude 18 bodova, Borac 17, Hadžići 16, Krivaja 15, Ilidža 8, Krajina 8, Zrinjski 6, Knežopoljka 6, Sloga 4, Izviđač 2.

Autorska prava na objavljeni sadržaj polaže Rukometni savez Bosne i Hercegovine. Preuzimanje teksta i/ili izjava iz ovog teksta dopušteno je isključivo uz navođenje RSBiH kao izvora uz direktnu poveznicu na izvorni sadržaj na www.rsbih.ba, te uz poštivanje integriteta izvornog sadržaja. 

Other Articles

Translate »