Kompletirano je sedmo kolo BH Telecom premijer lige BiH za rukometaše. Derbi susret igrao se u Ljubuškom, gdje su se sastali do ovog kola neporaženi Izviđač i Leotar. No, ljubuška ekipa je u potpunosti dominirala u ovom susretu, te je sjajnom igrom deklasirala Trebinjce. Konačan rezultat glasio je 34:22. Briljirao je golman Ivan Herceg sa 16 odbrana, a najefikasniji je bio Diano Ćeško sa osam golova, dok je jedan manje dao Ivano Pavlović. U redovima Leotara Vladimir Stanković je bio najefikasniji sa osam pogodaka.

Drugo mjesto preuzela je ekipa Vogošća, koja je na domaćem terenu pobijedila visočku Bosnu sa 42:33. Ermin Ombaša je bio najefikasniji, te je postgao šest pogodaka za Vogošćane, a Elis Memić i Bekir Džemidžić su dodali po pet. U redovima Bosne Enes Skopljak je postigao 11 golova.

Gračanica je kao gost pobijedila Iskru, čiji je otpor slomila u posljednjih 10 minuta. Konačan rezultat glasio je 29:26 za Gračanlije, koje je do pobjede predvodio Azer Musić sa sedam pogodaka. U redovima Iskre Jovan Todorović je bio precizan šest puta.

U Zavidovićima su Krivaja i Sloboda odigrale 33:33. Kod Krivaje je najefikasniji bio Amar Amitović sa šest golova, dok je Deni Velić dodao jedan manje. Junak Slobode bio je golman Zdravko Čajić sa nevjerovatnih 18 odbrana, a Benjamin Čičkušić je postigao 11 golova.

Aktuelni šampion Borac je poražen od Hercegovine u Nevesinju sa 28:31. Domaće je do pobjede vodio Vladimir Tomić sa sedam pogodaka, dok je kod Borca Miloš Nježić pogađao 10 puta.

Goražde je upisalo drugu pobjedu ove sezone, a savladalo je na domaćem terenu Maglaj sa 32:27. Tarik Žiga je predvodio dječake s Drine do pobjede sa devet golova, dok je Haris Jamak dodao šest. U redovima Maglaja najefikasniji je bio Nedim Hadžić sa 11 golova.

Dobojska Sloga je u gostima pobijedila ekipu Gradačca sa 38:30. Gost eje do pobjede predvodio Nemanja Peštić sa devet golova, dok je Vladan Đurđević dodao sedam. U redovim Gradačca Luka Karanović i Edvin Dželilović su postigli po sedam pogodaka.

Konjuh je na domaćem terenu pobijedio Kakanj sa 31:24.

Rezultati 7. kola BH Telecom Premijer lige BiH za rukometaše

Iskra – Gračanica 26:29
Izviđač CO – Leotar 34:22
Vogošća – Bosna Ekoenergija 42:33
Krivaja – Sloboda 33:33
Konjuh – Kakanj 31:24
Hercegovina – Borac m:tel 31:28
Goražde – Maglaj 32:27
Gradačac – Sloga 30:38

Other Articles

Translate »