U derbiju 13. kola BH Telecom Premijer lige BiH za rukometaše Gračanica je kao gost ubjedljivo pobijedila Vogošću sa 28:21 i tako potvrdila titulu jesenjeg prvaka. Nakon prvog dijela, u kojem su Gračanlije imale i po tri gola prednosti, domaći su se uspjeli vratiti u meč i na odmor otići sa samo golom zaostatka (12:13).

U nastavku meča Gračanica u prvih 10 minuta pravi osjetnu razliku od pet golova, te pobjeda ni u jednom momentu nije dolazila u pitanje. Adnan Isaković je bio najefikasniji kod Gračanlija sa sedam pogodaka, a Adi Mehmedćehajić je dodao pet. Junak pobjede Gračanlija bio je golman Maid Džanbegović sa 14 odbrana. Kod Vogošće su Ibro Jelačić i Elis Memić postigli po četiri gola.

Ekipa Izviđača je kao gost pobijedila Konjuh sa 37:34. Skauti su bili dominantniji i konkretniji tokom cijelog meča i na kraju su zasluženo slavili. Diano Ćeško je postigao 10 pogodaka, a Ivano Pavlović je dodao osam. Aldin Alihodžić je sakupio 12 odbrana. Kod Konjuha je Eldar Musić postigao devet pogodaka, a Ahmed Čabaravdić je sakupio 12 odbrana.

Dobojska Sloga je u Osječanima pobijedila Krivaju sa 33:28. Domaće je do pobjede vodio Dušan Miličević sa sedam pogodaka, a Bojan Tulendić je dodao šest. Kod Krivaje je Sedžad Abdurahmanović postigao 10 pogodaka.

Sloboda je na svom terenu pobijedila Goražde sa 36:29. Domaće su do pobjede predvodili Aleksandar Kurteš i Enes Skopljak sa po pet golova. Kod Goražda je Dragan Jelušić postigao sedam pogodaka.

Hercegovina je savladala Leotar sa 32:31. Đorđe Babić i Edin Bašić bili su najefikasniji kod Hercegovine sa po sedam pogodaka, dok je kod Leotara Vladimir Stanković postigao 11.

Rukometaši Maglaja pobijedili su Čapljinu sa 37:36. Edo Mehinagić je predvodio Maglaj sa 14 pogodaka, Amar Kendić je dodao sedam. U redovima Čapljine Goran Lasta je bio najefikasniji sa 11 golova, a Smiljan Kolovrat je postigao osam pogodaka.


Rezultati 13. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometaše: Sloga – Krivaja 33:28, Sloboda – Goražde 36:29, Konjuh – Izviđač 34:37, Maglaj – Čapljina 37:36, Vogošća – Gračanica 21:28, Hercegovina – Leotar 32:31. Slobodna ekipa: Borac.

Poredak: Gračanica 21, Izviđač 18, Borac 17, Vogošća 15, Krivaja 14, Sloboda 12, Leotar 12, Sloga 11, Konjuh 11, Maglaj 10, Goražde 7, Hercegovina 6, Čapljina 0.

Autorska prava na objavljeni sadržaj polaže Rukometni savez Bosne i Hercegovine. Preuzimanje teksta i/ili izjava iz ovog teksta dopušteno je isključivo uz navođenje RSBiH kao izvora uz direktnu poveznicu na izvorni sadržaj na www.rsbih.ba, te uz poštivanje integriteta izvornog sadržaja. 

Other Articles

Translate »