Banja Luka, tačnije Rukometni klub Borac i ženski rukometni klub Borac će ove subote i nedjelje biti domaćini završnice Kupa Bosne i Hercegovine za rukometaše i rukometašice. Ovaj događaj je sam po sebi spektakl, jer će se prvi put u istom vikendu i u istom gradu i dvorani za trofeje pobjednika Kupa BiH boriti i rukometašice i rukometaši.

U borbi za trofej kod rukometaša su Borac, Gračanica, Konjuh i Leotar, dok će se kod rukometašica za naslov boriti Borac, Grude, Hadžići i Krivaja. Sve utakmice završnice Kupa BiH igrat će se u dvorani Borik – polufinala su zakazana za danas, a finalni mečevi za sutra. Domaćin završnice je odredio i cijene ulaznica, pa će tako jedinstvena ulaznica za sva četiri meča polufinala koštati 5 KM, a jedinstvena ulaznica za oba finalna meča će biti 7 KM. Osim toga, RK Borac i ŽRK Borac su pripremili još mnogo sadržaja u dvorani Borik i oko nje, tako da se očekuje pravi rukometni i sportski spektakl ovog vikenda u gradu na Vrbasu. Danas od 14 sati očekuje nas i zabava za najmlađe u organizaciji Kasper škole sporta ispred dvorane Borik.

Iz tabora organizatora su potvrdili da će finalne mečeve u obje konkurencije prenositi TV Arena Sport, što će značiti da će završnicu najmasovnijeg takmičenja u BiH moći gledati i ljubitelji rukometa na prostoru cijele bivše Jugoslavije. Osim toga, oni koji ne budu u mogućnosti da dođu u Banju Luku za vikend u subotu će sve utakmice moći pratiti uživo na YouTubeu.

Kod rukometaša ćemo dobiti novog pobjednika Kupa, jer je Vogošća ispala, a kod rukometašica titulu brani ekipa Gruda.

Raspored završnica Kupa BiH za rukometašice i rukometaše, danas, polufinala: HRK Grude – ŽRK Krivaja (13.30 sati), RK Leotar – RK Konjuh (16), ŽRK Borac – RK Hadžići (18), RK Borac m:tel – RK Gračanica (20).

Sutra, finala: Grude/Krivaja – Borac/Hadžići (15 sati), Leotar/Konjuh – Borac m:tel/Gračanica (20.30).

Other Articles

Translate »