Zlata Zubac i Adi Bašić najbolji su u treneri u ženskom rukometu u BiH za sezonu 2022/23. U izboru Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine Zlata Zubac i Adi Bašić su na kraju imali isti broj bodova. Zubac je imala prednost kod stručnog žirija, a Bašić je bio ispred nje kod publike.

Stručni žiri u sastavu trenera prvih šest ekipa BH Telecom Premijer lige BiH za rukometašice: Zlata Zubac (Grude), Alma Čehajić Hadžović (Hadžići), Nikola Bijelić (Borac), Adi Bašić (Krivaja), Marija Bilić (Izviđač), Mira Jošanović (Knežopoljka) je glasao po sistemu 3, 2, 1 u bodovima. Nakon toga su napravljene nominacije, na osnovu kojih je glasao posljednji član žirija publika. Bodovanje glasova publike se vršilo po sistemu 7, 3, 1 i na osnovu njega najviše bodova je osvojila trenerica Hadžića Alma Čehajić Hadžović, koja je na kraju bila jako blizu pobjedničkom dvojcu.

Zlata Zubac je ove sezone vodila Grude do duple krune. U BH Telecom Premijer ligi BiH njena ekipa je osvojila titulu sa 20 pobjeda iz isto toliko mečeva, a onda je potvrda sjajne sezone stigla i u Kupu BiH, gdje su rukometašice Gruda u finalu nadigrale Hadžiće.

Adi Bašić je sa vrlo mladom ekipom Krivaje još jednom napravio sjajan posao i ponovo izborio Evropu.

Konačan poredak u izboru najboljeg trenera BiH u ženskom rukometu u BiH u sezoni 2022/23:

Zlata Zubac (Grude) 15 bodova
Adi Bašić (Krivaja) 15
Alma Hadžović (Hadžići) 13
Nikola Bijelić (Borac) 3
Mira Jošanović (Knežopoljka) 1

Other Articles

Translate »