Danas je u Doboju u organizaciji Rukometnog saveza BiH održan Seminar za rukometne trenere, koji je bio u sklopu edukacije po RINCK konvenciji.

Na tom seminaru komisija za edukaciju po RINCK konvenciji je dodjelila diplome trenerima koji su tokom godine polagali ispite i slušali predavanja, te shodno svojim zvanjima dobili kategorije po RINCK konvenciji.

Voditelj edukacije prof. Muris Džug je čestitao svim trenerima i istaknuo da je ovo važan iskorak za rukomet u Bosni i Hercegovini, jer konačno smo sproveli u djelo sve zahtjeve koje je pred nas stavio EHF  a vezani su za edukaciju po RINCK konvenciji.

Na seminaru pored prof. Murisa Džuga predavanje je držala i prof. Sanja Bajgorić, te Boris Šatorđija koji je držao predavanje na temu suđenja u rukometu. Pored seminara u Doboju početkom idućeg mjeseca će biti organiziran i seminar u Grudama na kojem će biti dijeljenje diplome i ostalim trenerima koji su stekli pravo na diplomu po RINCK konvenciji.

Seminari u Doboju i u Grudama bili su obavezni prisustvovati svi treneri kako bi stekli pravo licenciranja za iduću takmičarsku sezonu unutar Rukometnog saveza BiH.

Other Articles

KLUBOVI
Početak sezone 2022-2023
KLUBOVI
Translate »