Foto: Faktor

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine počela je pripreme za dva prijateljska meča protiv Češke u gostima u okviru EHF sedmice. Naši najbolji rukometaši prvi meč igraju od 17 sati, a drugi dan kasnije od 13 sati.

Povodom prvog dana priprema obratili su se trener Damir Doborac i pivot bh. tima Senjamin Burić.

– Hvala vam što ste došli u ovako velikom broju, nadam se da će ovako biti i u narednom periodu. Izvinio bih se i u selektorovo ime jer je bio spriječen da stigne, zbog gužve na putevima. Želimo nastaviti s onim što smo počeli. Od sutra ćemo biti kompletni, ovo što nas ima atmosfera je sjajna. S ponosom su svi došli na okupljanje, kazao je Doborac.

– U odnosu na prvo okupljanje kad smo igrali sa Slovenijom i Crnom Gorom, pa u odnosu na dvomeč sa Kosovom, vidjelo se da je momcima stalo do ovoga. U odnosu na prva dva meča, kada smo zasluženo dobili veliki broj kritika. Bitno je da smo zajedno i to nas čini jačim. Imamo kvalitet, ali selektor je od prvog dana nametnuo, a mi to slijedimo, da svi moramo dati sve od sebe da bi bio dobar rezultat. Znate i sami da je grupa teška. Vjerujem da sa svim protivnicima možemo igrati, dodao je Doborac.

– Možemo očekivati da iz Premijer lige igrači nose reprezentaciju. U Tešnju smo imali okupljanje i kazao sam da imamo kvalitet u domaćem prvenstvu. I sam selektor se uvjerio u kvalitet tih momaka, jer radi u Banjoj Luci. Ima još dobrih momaka, ali moraju biti svjesni da je reprezentacija viši nivo i više se moraju boriti, istakao je Doborac.

Potom je govorio o Češkoj.

– Ovo je posljednje okupljanje pred pripreme za Euro. Što se tiče mečeva sa Češkom, kod selektora nema prijateljskih utakmica, sve su takmičarske, rekao je Doborac.

– Pozdrav svima. Svako okupljanje je bitno, posebno jer se bliži Euro. Idemo se uigrati, pošto je selektor došao malo prije ovog ciklusa. Nadam se da ćemo iskoristiti ovo vrijeme. Kroz utakmice se najbolje uigravamo. Jedva smo čekali ovo okupljanje, rekao je Burić, pa nastavio o očekivanjima od ovog takmičenja.

– Ako ćemo gledati posljednja dva prvenstva, jedna pobjeda bi bila uspjeh. Nizozemska je strašno napredovala i ako protiv njih zaigramo na pravi način, možemo se nadati drugom krugu. Protiv Gruzije moramo očekivati pobjedu, a protiv Švedske isto kao i protiv Nizozemske. Treba gledati pozitivno, nadam se da ćemo u decembru doći zdravi. Nizozemska je napravila sjajan posao posljednjih godina, imaju tri fenomenalna beka, oni su strašno napredovali. Nisam rekao da ćemo otići izgubiti.

Burić je već gotovo 14 godina u nacionalnom timu i ističe da je ponosan na sve što je dosad napravio.

– Ovo je moja država, imam obavezu da igram za svoju reprezentaciju. Tako se osjećam od prvog okupljanja, dajem sto posto od sebe uvijek. Sretan sam. Nikad nismo imali problem, atmosfera mi prija i drago mi je uvijek sresti momke iz selekcije, poručio je za kraj Burić.

Foto: Faktor

Other Articles

Translate »