U okviru priprema za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine učestvovat će na Yellow cupu u Švicarskoj.

Takmičenje će se održati od 4. do 6. januara, a Winterthur će biti domaćin 50. izdanja ovog turnira. Osim reprezentacije Bosne i Hercegovine i domaćina Švicarske, učestvovat će selekcije Rumunije i Argentine.

Prema rasporedu, koji je objavio organizator naša reprezentacija će prvi meč igrati 4. januara od 20.30 sati protiv Argentine, da nas kasnije od 20.15 protiv domaćina Švicarske. Šestog januara naša najbolja selekcija igrat će protiv Rumunije od 14 sati. Pobjednik će se odrediti na osnovu rezultata nakon tri odigrana kola.

Naša reprezentacija je osvojila Yellow cup u decembru 2006. godine. Tada je nastupalo pet ekipa, a osim BiH i Švicarske U21 igrali su Tunis, Kuvajt i Daido Steel iz Japana. Naša selekcija je u grupi upisala četiri pobjede i poraz od Tunisa, a potom je u finalu nadigrala upravo Tunižane sa 23:19 i osvojila trofej. Nekadašnji kapiten naše reprezentacije Muhamed Toromanović je bio treći strijelac turnira sa 17 pogodaka, a Adnan Šabanović je izabran za najboljeg golmana. Našoj selekciji pripala je i posebna nagrada publike.

Other Articles

Translate »