U prvom kolu Premijer lige BiH u Sportskoj dvorani “Miloš Mrdić” Leotar je pobijedio aktuelnog šampiona BiH Borac m:tel iz Banjaluke sa 23:22 (11:9). Najefikasniji kod pobjednika bio je Stanković sa osam, a Smajilbegović je dodao pet golova, dok su kod Banjalučana Perić, Ivanović, Petrović, Nježić i Draganić dali po četiri gola.
Iskra je na domaćem terenu pobijedila Maglaj 24:23. Iskru je predvodio Miloš Čekić sa osam pogodaka, a
kod Maglaja je Nedim Hadžić postigao gol manje.
Rukometaši visočke Bosne bili su najubjedljiviji u prvom kolu, a deklasirali su Kakanj rezultatom 37:27. Bosnu je predvodio Emrah Jamaković s devet pogodaka, a Kerim Čabaravdić je dodao jedan manje. U ekipi Kaknja Amar Herić je postigao šest pogodaka.

Konjuh je na domaćem terenu nadigrao Hercegovinu rezultatom 27:22. U redovima Konjuha najefikasniji su bili Almir Osmanhodžić i Arsenije Bubić sa po šest postignutih pogodaka. Kod Hercegovine prvo ime susreta bio je Darko Dragović sa sedam dok je jedan manje dodao Nemanja Ivanović.

Krivaja je u Zavidovićima nadigrala Goražde rezultatom 32:29.

Najefikasniji u redovima Krivaje bio je sjajni kapiten Deni Velić sa 13 pogodaka, a po šest su dodali Faris Čolaković i Sedžad Abdurahmanović. Kod Goražda je Haris Uglješa postigao sedam pogodaka.


Rezultati 1. kola Premijer lige BiH za rukometaše:

Bosna Ekoenergija – Kakanj 37:27

Leotar – Borac 23:22

Iskra Maglaj 24:23

Krivaja – Goražde 32:29


Konjuh – Hercegovina 27:22.

Odgođeno: Vogošća – Gradačac, Sloboda – Gračanica, Izviđač – Sloga.

Other Articles

KLUBOVI
Translate »