Seniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Argentine u prvom meču na Yellow cupu. Argentinci su slavili rezultatom 32:23. U prvom dijelu Argentina je većim dijelom susreta imala prednost, ali nije bila veća od tri razlike, pa se na odmor otišlo sa vodstvom južnoameričke selekcije rezultatom 15:14.

U nastavku meča Argentina je u potpunosti dominirala, a naša selekcija postigla je u drugih 30 minuta samo devet pogodaka, što je svakako zabrinjavajuće, a zabrinjavajuća je i igra u odbrani. Vrijedi istaći da su u ovom meču svi bh. rukometaši dobili šansu, osim kapitena Terzića, koji je na poštedi zbog povrede i stručni štab nije želio rizikovati sa njim.

Danas bh. tim igra svoj drugi meč na Yellow cupu, a protivnik će biti domaća reprezentacija Švicarske. Taj susret na rasporedu je od 20.15 sati. Sutra od 14 sati rival nam je selekcija Rumunije.

BiH je protiv Argentine igrala u sastavu: B. Burić (5 odbrana), Ahemtašević (2 odbrane), Pavlak, Muhović 1gol, Đurđević 3, Majsotorvić, Davidović 2, Mandić, Hamidović 3, Hadžić 1, Knežević 2, Perić 4, Faljić, Terzić, Panić 4, Mehmedćehajić, S. Burić, Herceg 2.

Other Articles

NOVOSTIREPREZENTACIJA
Translate »