Dvorana: “Salih Omerčević” u Cazinu. Gledalaca: 2.000. Sudije: Jaap Klompers i Koen Stobbe (Nizozemska). Delegat: Boris Vukašinović (Srbija). Sedmerci: BiH 2(2), Grčka 5(4). Isključenja: BiH 14, Grčka 4 minuta.
BiH: Gudelj (13 odbran), Vukliš, Kolašinac 7 golova, Isić 6, Šumelj 2, Topčić 2, Majkić 2, Vrančić 1, Ćurić 1, Lončar 1, Latifović, Demić, Bošnjak, Pandža, Bašić-Salkić, Andrić. Selektor: Adnan Bašić.
GRČKA: M. Kepesidou (12 odbrana), Tehodosopoulou, Tsiknaki, Chatziparasidou 8, Kerlidi 5, Stougiannidou 5, Zygoura 2, Andritsou 1, Argirpoluou, Zeneli, Amvrosiadou, Koukmisi, Samolada, Frakgou, N. Kepesidou, Karamanou. Selektor: Danilos Menelaos.

Ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je u Cazinu poražena od Grčke sa 22:24 u meču 3. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Nakon početne igre gol za gol Grčka je u 14. minuti povela sa 6:3. Naša selekcija na krilima sjajne Anice Gudelj uzvraća serijom 5:1 i dolazi do vodstva od 8:7. Ipak, u nastavku grčka selekcija pravi seriju od 5:0 i na odmor odlazi sa vodstvom od 12:8. U 44. minuti Grčka je povela sa ogromnih 21:14 i činilo se da našem timu prijeti debakl, ali su izabranice Adnan Bašića konačno došle na svoje i iz minute u minutu spuštale prednost, te došle na četiri minute do kraja na samo minus jedan (21:22). Ipak, do kraja meč BiH nije uspjela da preokrene i Grčka slavi pobjedu.

Desire Kolašinac je postigla sedam pogodaka za našu selekciju, a Armina Isić dodala je šest. Matea Šumelj, Azra Topčić i Sara Majkić su postigle po dva, a Ana Vrančić, Helena Ćurić i Lana Lončar su dodale po jedan. Anica Gudelj je na golu bh. tima sakupila 13 odbrana i imala procenat uspješnosti od 38 posto. Kod Grčke je Maria Chatziparasidou postigla osam, a Eleni Joanna Kerildi i Christa Maria Stougiannidou su dodale po pet. Magdalini Kepesidou je sakupila 12 odbrana.

U nedjelju naš tim od 16 sati u Kozaniju igra sa istim rivalom, a u taboru selekcije BiH se nadaju da mogu doći do pobjede, prve i historijske u glavnom dijelu kvalifikacija. U drugom susretu naše grupe Rumunija je pobijedila Hrvatsku sa 26:24. Na tabeli Rumunija ima šest, Hrvatska četiri, Grčka dva, a BiH je bez bodova.

Other Articles

INFORMACIJA ZA JAVNOSTKLUBOVI
Translate »