Ženska kadetska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu protiv Slovenije počinje svoj nastup na EHF Championshipu u Azerbejdžanu. Naša selekcija sutra putuje u Azerbejdžan, a selektor Fuad Mahmutović u razgovoru za zvaničnu stranicu Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine ističe da se nada prolasku grupe s 2. mjesta.

  • Mi smo nepoznanica u Evropi, što se tiče ove generacije 2006. godište i mlađi, ali je ovo sigurno jedna kvalitetna generacija, koja u BiH već godinu ili dvije igra u Premijer ligi. Sigurno ćemo igrati važnu ulogu na ovom Evropskom prvenstvu, žao mi je što nas je samo 14, što nismo brojniji, sigurno bi rezultat bio još bolji. Cilj je iz grupe proći sa 2. mjesta, e sad je li to previše ili ne vidjet ćemo, rekao je Mahmutović.

Optimista i uoči prvenstva u Azerbejdžanu i vezano za budućnost ženskog reprezentativnog rukometa je i pomoćnik selektora Miomir Trifković.

  • Što se tiče podmlatka mislim da ne treba da se brine za budućnost reprezentacije. Ove djevojke vrijedno rade i svakako će dati sve od sebe da postignu što bolji rezultat. Djevojke očekuju podršku javnosti i mnogo će im značiti ista. One vjerovatno malo sa strahom ulaze u ovo, ali selektor i ja smo tu da im damo vjetar u leđa i da napravimo što bolji rezultat, kazao nam je Trifković.

A u video-prilogu na našem Instagram profilu pogledajte šta su poručile naše mlade rukometašice Ivana Bobić i Azra Letić.

Other Articles

NOVOSTIREPREZENTACIJA
INFORMACIJA ZA JAVNOST
Obavještenje za trenere
Translate »