Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Crne Gore sa 25:36 u susretu 2. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Slabo je odigrala Bosna i Hercegovina prvo poluvrijeme, naročito u odbrani, mada se mora reći da su i Crnogorci bili izuzetno šuterski raspoloženi, te su imali tek jedan promašaj iz igre dugo vremena.

Već na samom startu mučili smo se i sa realizacijom i prednost Crne Gore je samo rasla. Dosta je tu bilo i tehničkih pogreški, a Simić je sakupio pet intervencija na golu Crnogoraca. Raznovrsnost u igri Crne Gore vidjela se i kroz strijelce, te je osam različitih igrača postizalo golove.

Malo po malo, Crna Gora je povećavala prednost, a na poluvremenu ona je iznosila i maksimalnih +10, 21:11.

U nastavak susreta ulazimo nešto življe, pa nošeni sa tri odbrane Ahmetaševića spuštamo na -7, ali se Crna Gora brzo konsoliduje i ne dozvoljava da je poljulja ta mini serija naše reprezentacije. Uglavno se narednih desetak minuta igralo gol za gol, a prednost Crne Gore je bila konstanto osam ili devet golova prednost.

Nakon isključenja Igora Mandića i sedmerca u 46. minuti Crna Gora sa igračem više postiže dva brza gola i vraća prednost na maksimalnih +10, 29:19, pa je Irfan Smajlagić odmah zvao timeout kako bi to sasjekao. No, on nije dao rezultat i pored iznuđenog sedmerca i dvije minute, jer Alen Ovčina pogađa stativu, a u narednom napadu Crnogorci preko Rista Vujačića dolaze do maksimalnih +11. Do kraja utakmice Crna Gora uspjeva da očuva stečenu prednost, te na kraju slavi sa 36:25.

Najefikasniji u timu Crne Gore bili su Nemanja Grbović i Miloš Vujović sa po osam pogodaka. U našoj reprezentaciji Marko Davidović je bio bez promašaja, sa deset postignutih golova.

Nastavak kvalifikacija nas očekuje u martu, kada ćemo odmjeriti snage dva puta sa Kosovom, a onda nas u aprilu čeka završetak kvalifikacija sa još po jednom utakmicom protiv Slovenije i Crne Gore.

BiH – Crna Gora 25:36

Dvorana: Mirza Delibašić. Gledalaca: 3.000. Sudije: Peter Horvath i Balasz Marton (oba Mađarska). Delegat: Vladimir Sokol (Hrvatska). Sedmerci: BiH 2 (0), Crna Gora 3 (3). Isključenja: BiH: 8, Crna Gora 6 minuta.

BiH: Ahmetašević (5 odbrana), Bojić (1 odbrana), Davidović 10 golova, Herceg 3, Panić 3, Perić 2, Građan 2, Vukšić 1, Ovčina 1, Draganić 1, Hadžiomerović 1, Bošković 1, Terzić, Hamidović, Mandić, Jeremić. Selektor: Irfan Smajlagić.

CRNA GORA: Simić (7 odbrana), Matović (5 odbrana), M. Vujović 7, Grbović 7, B. Vujović 4, S. Vujović 3, Anđelić 3, Bakić, 2, Lazović 2, Čepić 2, M. Božović 2, Vujačić 2, Kaluđerović 1, Radović, Ševaljević, Lasica. Selektor: Zoran Roganović.

Other Articles

KLUBOVINOVOSTI
Translate »