U prvom kolu BH Telecom premijer lige za rukometašice aktuelne šampionke iz Gruda su kao gošće savladale ekipu Krajine iz Cazina sa 41:25. Na poluvremenu su Gruđanke vodile sa 18:14, a u nastavku meča su rutinski potvrdile pobjedu. Ana Petrović je bila najefikasnija kod Gruda sa 14 pogodaka, a Mia Lugonjić je dodala osam, dok je Matea Šumelj postigla sedam. U taboru domaće ekipe Azra Topčić je postigla 13 pogodaka.

I ekipa Hadžića je upisala gostujuću pobjedu, a savladala je Izviđač u Ljubuškom sa 40:30.

Rukometašice Borca su u gostima savladale Knežopoljku sa 26:17, a Milana Railić je bila najefikasnija sa šest pogodaka, dok je Helena Ćurić dodala pet. Kod domaće ekipe Ljiljana Ćesto je postigla sedam pogodaka.

U derbiju kola Ilidža je na svom terenu slavila protiv Krivaje sa 26:23. Ilidža je na poluvremenu vodila sa 13:12, a na otvaranju drugog dijela odlazi na velikih plus pet (20:15) i to je bio ključni period meča, pošto gošće nisu uspjele da se rezultatski vrate, pa je Ilidža upisala trijumf na startu šampionata. Džana Adilagić je postigla šest golova za domaće, a Jasmina Pavlović, Ajla Alikadić, Melisa Omerović i Naida Škaljić su dodale po četiri. Kod Krivaje je Amina Bukvić postigla šest.

Rezultati 1. kola BH Telecom Premijer lige BiH za rukometašice: Zrinjski – Sloga 36:29, Knežopoljka – Borac 17:26, Krajina – Grude 25:41, Izviđač – Hadžići 30:40, Ilidža – Krivaja 26:23.

Other Articles

INFORMACIJA ZA JAVNOST
Translate »